Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ORDU (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, CHP tarafından Ordu'dan Giresun'a düzenlenen 'Fındık İçin Yürüyoruz' etkinliğine ilişkin, "Burada fındık için yürüyenler var. Adalet yürüyüşünde netice alamadı, şimdi fındık yürüyüşü... Evet onu da çözecek olan biziz. Bir problem varsa meseleyi çözecek olan biziz." dedi.

        Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ile Ordu'ya gelen Eroğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığınca Ordu'da yapılacak 121 milyon liralık 20 tesisin temel atma törenine katıldı.

        Eroğlu, Ordu Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada, Ordu'ya her zaman elleri dolu geldiklerini belirterek, yatırımların hayırlı olmasını diledi.

        "Şimdi bu paralar nereden geliyor?" sorusunu yönelten Eroğlu, "Sanıyor musunuz ki bize havadan döviz, altın yağıyor? Yok öyle bir şey. Biz sadece milletten aldığımızı onlara hizmet olarak sunuyoruz." diye konuştu.

        Hortumları kestiklerine işaret eden Eroğlu, şu ifadeleri kullandı:

        "Birinci hortum faiz lobisinin hortumuydu. Eski bütçe kayıtlarına bakın, hükümetimizden, 2003 yılından önce sizlerin alın teriyle toplanan vergilerin yüzde 86'sı faiz lobisi tarafından hortumlanıyordu. Sayın Cumhurbaşkanımız o hortumu baltasıyla kesiverdi. Bir tane de biliyorsunuz burada fındık için yürüyenler var. Adalet yürüyüşünde netice alamadı, şimdi fındık yürüyüşü... Evet onu da çözecek olan biziz. Bir problem varsa meseleyi çözecek olan biziz. Keşke bu işe el atmasaydı. Nereye el atmışsa batırıyor. SSK'ya el attı batırdı. Şimdi CHP'ye el attı onu da batırdı. Şimdi fındık meselesine el atmaz diye düşünüyorum."

        Eroğlu, ilaç lobisinin de hortumlarının kesildiğini dile getirerek, "Onları hizmet, hastane, okul, teknoloji, barajlar, göletler, yollar olarak vatandaşa aktarıyoruz." şeklinde konuştu.

        Bakan Eroğlu, "2019'un sonuna kadar bin 71 baraj ve göletle dünya tarihine geçecek bir rekora imza atacağız. AK Parti hükümetinden önce kaç baraj yapıldı? Şu anda biz 451 tane baraj, bin tane gölet inşa ettik. İçme suyu problemi vardı. İzmir, İstanbul, Sinop, Mersin, Ordu. Bunların bütün 76 şehrin su meselesini kökten çözüyoruz.Büyük düşünüyoruz ve milletten aldığımızı millete hizmet olarak veriyoruz. Şevkle heyecanla çalışıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

        Konuşmanın ardından Eroğlu ve Kurtulmuş, 20 tesisin temeli için butonlara basarak, yatırımların hayırlı olmasını diledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ordu İlçeleri
        Tüm Ordu Haberleri
         Ordu

        Ordu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa