Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADIYAMAN (AA) - Adıyaman Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Adil Alan, cumhuriyetin 100'üncü yılı olan 2023'te 100 ton organik bal üretimi gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

        Alan, merkeze bağlı İndere köyünde bulunan arı kovanlarını inceledi.

        Gazetecilere açıklama yapan Alan, Adıyaman'da marka ürünler oluşturabilmek için organik balcılığı geliştirmeleri gerektiğini söyledi.

        Bu yıl bal veriminin çok iyi olduğunu dile getiren Alan, "Türkiye genelinde 364 arıcı organik balcılığa geçiş sürecindeyken bunlardan 123'ü Adıyaman'dadır. Bir yıllık bu geçiş süreci geçtikten sonra Adıyaman, organik tarımda Türkiye'de birinci sıraya yükselecektir. Geçen yıl elde ettiğimiz ürün azdı. Bu yıl verdiğimiz eğitimlerle birlikte geçen yıla oranla 4 kat daha fazla verim aldık. Bundan dolayı arıcılarımız çok mutlu" dedi.

        Adıyaman balının diğerlerinden farklı olduğunu anlatan Alan, şöyle konuştu:

        "Adıyaman balı, laboratuvar sonuçlarıyla belgelendirilmiştir. Destek verdiğimiz arılı kovan sayısı 65 bin. Destek vermediğimiz kovanlarla birlikte 74 bindir. Organiğe geçiş sürecinde olan kovan sayısı ise 7 bin 695'dir. Geçiş süresince kovan sayısı bakımından Türkiye'de birinci sıradayız. 2016'da 4 ton, 2017'de 30 ton kovan organik bal üretimi gerçekleştirdik. Hedefimiz, cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023'e kadar 100 ton organik bal üretimi gerçekleştirmek."

        Organik bal üreticisi Abdullah Çatlı da üç yıl önce Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce kendilerine organik arı kovanları verildiğini belirterek, "Bir yıl geçiş sürecinin ardından organik arıcılık yapıyoruz. Bu yıl bir ton organik bal aldık. Konvansiyonel kovanlarımız da şu anda 270. O kovanları da organiğe geçirmek üzereyiz." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adıyaman İlçeleri
        Tüm Adıyaman Haberleri
         Adıyaman

        Adıyaman

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa