Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EDİRNE (AA) - FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine katıldıkları iddiasıyla eski 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı'nın da aralarında bulunduğu 22 sanığın yargılanmasına devam edildi.

        Edirne 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar eski Tuğgeneral Arı, Bülent Yılancı, Ali Soylu, Ramazan Altun, Ekrem Tekinaslan, Kağan Kaya, İsmet Sezgin ile bazı tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı.

        Emekli 5. Kolordu Komutanı Korgeneral Alpaslan Erdoğan, İstanbul'dan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracığıyla katıldığı duruşmada, tanık olarak dinlenildi.

        Erdoğan, ifadesinde 15 Temmuz'da izinli olduğunu, o akşamki hareketliliği televizyondan öğrendiğini belirtti.

        Anormallik fark etmesi üzerine Türk Silahlı Kuvvetleri Komuta Harekat Merkezi'ni aradığını anlatan Erdoğan, "Telefona çıkan subay, üst düzey güvenlik önlemleri alındığını, bazı faaliyetler yürütüldüğünü, daha fazla konuşamayacağını söyledi. Bunun üzerine karargaha geçtim. Nöbetçi kolordu amirini arayarak, bütün birliklerin derhal mesaiye gelmesini söyledim." diye konuştu.

        Nöbetçi amirin kendisine bir emir yazısı getirdiğini söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti:

        "(Komutanım, 'Yurtta Sulh Konseyi'nden bir mesaj geldi, sizin tayininiz çıkmış) dedi. Ben emre alınmışım, yani korgeneral rütbesindekiler görevden alınmış. Kısa bir süre sonra, bunun FETÖ'nün bir işi olduğunu anladım. Bunun üzerine Hidayet Arı'yı aradım ve hiçbir birliğin dışarı çıkmaması yönünde emir verdim. 'Benim ve ordu komutanının verdiği sözlü emirler haricinde hiçbir emir uygulanmayacaktır' dedim."

        Gece 04.00'e kadar emre itaatsizlik hissetmediğini dile getiren Erdoğan, "05.30 civarı Hidayet Arı'yı cep telefonundan aradım. Telefonuma cevap vermedi. Daha sonra beni askeri telefondan aradı. Savcılıktan çağrıldığını, bilgim olup olmadığını sordu. Ben de 'eğer çağrılıyorsanız ordu komutanının bilgisi vardır. Sivil kıyafetlerinizle gidebilirsiniz' dedim." ifadelerini kullandı.

        Arı'nın avukatı Bülent Turhan Gündüz, Erdoğan'a, 15 Temmuz akşamı yazılı emir vermemesinin nedenini sordu. Bunun üzerine Erdoğan da yazılı emir verecek zaman olmadığını, mesaj yoğunluğu olduğunu, daha hızlı hareket edebilmek için sözlü emir verdiğini ifade etti.

        Tutuklu ve tutuksuz bazı sanıklar ile avukatlar da Erdoğan'a soru yöneltti.

        Mahkeme heyeti, sanık ifadelerinin ardından duruşmayı yarına bıraktı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Edirne İlçeleri
        Tüm Edirne Haberleri
         Edirne

        Edirne

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa