Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BOLU (AA) - Kültürlerarası Sanat Projesi kapsamında Bolu'nun Seben ilçesine gelen 3'ü Alman 40 ressam, yaklaşık 800 yıllık Solaklar Kaya Evleri'ni tuvallerine yansıtıyor.

        Abant İzzet Baysal Üniversitesi Güzel Sanatlar, İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım fakülteleri ile Alman Lavie Merkezince hayata geçirilen proje çerçevesinde Alman ressamlar, Solaklar Kaya Evleri'ni resmetmeye başladı.

        Proje kapsamında, tarihi 1200'lü yıllara dayanan kaya evleri ile bölgede bulunan değişik alanları tuvallerine resmeden Alman ve Türk sanatçıların, hem güzel eserler ortaya çıkarması, hem de kaynaşma sağlaması amaçlanıyor.

        Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, şu anda ilçede 40 ressamın bulunduğunu belirterek, "Çok güzel bir hava, tarihi bir mekanda buraya biraz zarafet kazandıralım istedik. Sanatçı dostlarımız Türkiye’nin her köşesinden, dünyanın her köşesinden Seben’de buluştu." dedi.

        Özbağ, şu ana kadar 5 etkinlik düzenlendiğini vurgulayarak, "Bu projenin 2'si Almanya’da 3'ü de Seben’de oldu. Bugün buraya Seben’in güzelliğini yansıtmak için bir sürü sanatçı dostumuz Mehmet Alagöz hocamızın sayesinde burada buluştu. İnşallah buradan çıkacak eserlerin ve güzelliklerin ayın 22’sinde Bolu’da sergisini yapacağız." diye konuştu.

        Projenin Türkiye Koordinatörü ve Adıyaman Üniversitesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mehmet Alagöz de projenin kurucusu olduğunu dile getirerek, "Bu projeyi bir Alman ortağımla birlikte başlattık. Sanatı biz fildişi kulelerde yapmayalım, topluma yayalım, tartışalım, kızalım, sevelim yani bu işi yaşayalım istedik." ifadelerini kullandı.

        Projeye katılan yaklaşık 40 sanatçıdan en az 15'nin, Türkiye ve Almanya'da bulunan çeşitli üniversitelerde profesör ve doçent olduğunu aktaran Alagöz, "Ülkemizde çok sayıda güzel sanatlar fakültesi açıldı. Sanat aslında eskiye göre artıyor. Bunun da yaygınlaşmasını istiyoruz. Toplum tarafından anlaşılmasını istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

        Proje kapsamında yapılan resimlerin, 22 Eylül'de Bolu Kültür ve Turizm Müdürlüğü Sanat Galerisi'nde sergileneceği öğrenildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bolu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bolu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bolu İlçeleri
        Tüm Bolu Haberleri
         Bolu

        Bolu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa