Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİNGÖL (AA) - İçişleri Bakanlığı himayesinde yürütülen "Kardeş Şehirler Projesi" kapsamında "Gümüşhane-Bingöl Buluşması" etkinliğinde, Gümüşhane heyeti Bingöl'e geldi.

        Proje kapsamında aralarında sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin ve il protokolünün bazı üyelerinin de yer aldığı Gümüşhane heyeti, Bingöl'de davul ve zurnalarla karşılandı.

        Heyetin de katılımıyla Hacı Hıdır Camisi önünden Genç Caddesi güzergahında yürüyüş yapıldı.

        Yürüyüşün ardından açıklama yapan Bingöl Valisi Ali Mantı, Kardeş Şehirler Projesi'nin ülkeye ama en çok da bölgeye çok faydalı olacağına inandıklarını, bunun yansımalarının görüldüğünü söyledi.

        Her temasın güzel izler bıraktığını ifade eden Mantı, "Anadolu coğrafyası sulhun, barışın, sükunun, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin yurdudur. Bu birliğimiz, beraberliğimiz ve kardeşliğimiz inşallah ilelebet devam edecek, ülkemiz, milletimiz, birliğimiz ve beraberliğimiz inşallah hiç bozulmayacak. Buna inanıyor, iman ediyoruz." diye konuştu.

        - "Farklılıklarımızın zenginiyiz"

        Bingöl ve Gümüşhane arasındaki kardeşliğin de güzel bir şekilde ilerlemesini dileyen Mantı, farklılıkların önemine değindi.

        Mantı, şunları kaydetti:

        "Farklılıklarımızın zenginiyiz. Farklılıklarımız, inancımız, kültürümüz ve milli değerlerimizde de zenginlik olarak algılanmıştır. Ayrılmaya, bölünmeye, birbirimize yan bakmaya zamanımız da haddimiz de yok. Biz büyük bir milletiz. Mazlumlara kucak açmış bir millet olarak Allah kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın"

        Daha sonra halk oyunları gösterisi yapıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bingöl haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bingöl Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bingöl İlçeleri
        Tüm Bingöl Haberleri
         Bingöl

        Bingöl

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa