Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ERZİNCAN (AA) - Rahmi M. Koç Müzesi koleksiyonundan seçilmiş 70 objeyle Türkiye'nin her yanındaki öğrencilerle buluşan gezici müze "Müzebüs", 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı yolculuğuna Erzincan'dan başladı.

        İlk olarak yola çıktığı 2003 yılından beri 406 şehir gezen Müzebüs, 429 bin 780 öğrenciye ulaştı.

        Yeni eğitim ve öğretim yılında 28 ilde 130 okulu ziyaret etmeyi hedefleyen Müzebüs'ün ilk durağı Erzincan'daki okullar oldu.

        İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, Müzebüs'ün ziyaret ettiği Mehmetçik Ortaokulunda, yaptığı açıklamada, öğrencilerin farklı ve güzel bir etkinlikle karşı karşıya olduklarını belirtti.

        Geçmişe bir yolculuk yapmak ve tarihi anlamak adına önemli bir etkinlik olduğunu vurgulayan Gün, şunları kaydetti:

        "Rahmi Koç Müzesinde bulunan ve 2003 yılından bu tarafa geçmişe ait 70'e yakın objeyi öğrencilere göstermek ve buluşturmak maksadıyla farklı bir etkinlik düzenlendi. Müzebüs şimdiye kadar yaklaşık 500 bin öğrenci ile buluşmuş. Geçmişe bir yolculuk yapmak ve burada bulunan objelerin tarihini anlamak adına önemli bir etkinlik. Kültürel ya da tarihi objelerin teşhir edildiği bu etkinlikte aslında toplumsal hafızamızı da tazelemiş oluyoruz. Müzebüs ile teknolojinin zamanla nereden nereye geldiğini görmek için önemli bir fırsat. Aslında buradan kendimize önemli dersler çıkarmalıyız." ifadelerini kullandı

        Müzebüs'ün zor koşullar altında Türkiye'nin en ücra noktalarına ulaştığını kaydeden Müzebüs öğretmeni Servet Çakar, ilk duraklarının Erzincan olduğunu söyledi.

        Müzebüsün ulaşım, iletişim, kuvvet, hareket ve çevre bilinciyle ilgili teknolojik gelişimi gösteren ünitelerden oluştuğunu ifade eden Çakar, buhar makinesi, kronometre, radyometre, telgraf, gramofon, güneş saati, güneş pilli araba gibi 70 obje sergilendiğini aktardı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzincan haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzincan Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Erzincan İlçeleri
        Tüm Erzincan Haberleri
         Erzincan

        Erzincan

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa