Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan, aralarında meslekten ihraç edilmiş öğretmenlerin de olduğu 6'sı tutuklu 35 sanığın yargılanmasına devam edildi.

        Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanık Mustafa K. ile bazı tutuksuz sanıklar hazır bulundu. Diğer tutuklu sanıklar Kaşif C, Koray İ, Süleyman A, Turgut T. ve Numan D. ise duruşmaya tutuklu bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı.

        Mahkemede tanık olarak dinlenen M.F.K, tutuklu sanık Kaşif C'nin örgütün esnaf sorumlularından olduğunu ileri sürerek, "Ben bu şahsı ortak toplantıda görmedim ama yurtlarda gördüm. Yurtlarda düzenlenen toplantının amacı kendi aralarındaki koordinasyonu sağlamaktır." dedi.

        Tutuklu sanık Kaşif C. ise tanığın beyanlarını kabul etmediğini ve bu kişiyi hiç görmediğini belirterek, tahliyesini ve beraatini talep etti.

        Duruşmada savunmaları istenen diğer tutuklu ve tutuksuz sanıklar da üzerilerine atılı suçlamaları kabul etmedi.

        Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Koray İ'nin sağlık sorunları gerekçesiyle ev hapsi şartıyla tahliyesine, diğer tutuklu sanıkların mevcut halinin devamına karar verip, duruşmayı erteledi.

        Tüm Yerel Haberler
        Adana İlçeleri
        Tüm Adana Haberleri
         Adana

        Adana

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa