Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        OSMANİYE (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Yılın birinci ve ikinci çeyreği yüzde 5'in üzerinde büyüme performansı gösterdik. Türkiye büyüyor. Türkiye daha da büyüyecek. Türkiye'yi daha da büyüteceğiz. İnşallah üçüncü ve dördüncü çeyrekte bu büyüme oranları devam edecek." dedi.

        Bakan Özlü, AK Parti Osmaniye İl Başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, kentte bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

        Teşkilatların, siyasetin bel kemiği olduğunu, teşkilat olmazsa siyasetin olmayacağını ifade eden Özlü, "Teşkilat olmazsa hükümet, bakanlık olmaz. O yüzden teşkilatların benim tarafımda çok önemi vardır. Gittiğim her yerde teşkilatları ziyaret eder, sohbet ederim." ifadesini kullandı.

        Türkiye'nin etrafındaki olumsuz şartların kendilerini zorladığını dile getiren Özlü, şöyle devam etti:

        "Hükümetimiz, bir taraftan ülkenin kalkınması, büyümesi için uğraşırken dışarıda da bu olumsuz şartların bertaraf edilmesi için büyük gayret sarf ediyor. Bakın geçen sene olumsuz şartlar vardı. Darbe girişimi vardı. Türkiye'nin büyümesinden birtakım sıkıntılar oldu. Geçen sene biz her şeye rağmen yüzde 2,9 oranında büyüdük. Mesela darbe girişimi olmasaydı geçen sene biz 4,5 büyüyecektik. Bu sene bakıyoruz. Yılın birinci ve ikinci çeyreği yüzde 5'in üzerinde büyüme performansı gösterdik. Türkiye büyüyor. Türkiye daha da büyüyecek. Türkiye'yi daha da büyüteceğiz. İnşallah üçüncü ve dördüncü çeyrekte bu büyüme oranları devam edecek."

        Özlü, hükümetlerinin 24 bin kilometre yol yaptığını vurgulayarak "Bu yolların sonu endüstri, sanayi bölgelerine çıkmazsa bu yollar görevini yapmamış olacak. Yeni endüstri, sanayi bölgeleri kuracağız, var olanları büyüteceğiz. Böylece yapılan yol, liman, havaalanları ekonomiye fayda sağlayan, iş, istihdam sağlayan mekanlar haline gelecek." diye konuştu.

        Bakanlık olarak görevlerinin Türkiye'yi bilim merkezi bir ülke yapmak olduğunu anlatan Özlü, "Bizim görevimiz Türkiye'yi teknoloji üssü, ileri sanayi ülkesi yapmaktır. Bu maksatla çalışıyoruz. Bakın en büyük güç, insanın kendi içindeki güçtür. Benzer şekilde en büyük güç, ülkenin kendi gücüdür. Bırakın AB, ABD, başka ülkeler onlar her şeyi söyleyebilirler. Biz kendimize bakacağız. Daha çok çalışacağız, daha çok kenetleneceğiz, daha büyük işleri hep beraber başaracağız." değerlendirmesinde bulundu.

        Bakan Özlü, daha sonra Kadirli ilçesinde organize sanayi bölgesini ziyaret etti.

        Özlü, iplik, dokuma, boyahane ve süet deri alanında dört aydır deneme üretimi yapan, kurulma çalışmaları devam eden Hacı Ahmet Çetingök'ün fabrikası ile Türk vatandaşı olan Suriye uyruklu Mohammad Sharabati'ye ait toplamda 550 kişi kapasiteli iki fabrikayı gezdi, yetkililerden bilgi aldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Osmaniye haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Osmaniye Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Osmaniye İlçeleri
        Tüm Osmaniye Haberleri
         Osmaniye

        Osmaniye

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa