Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, Adana Şehir Hastanesi, "Adana'daki sağlık kalitesi zaten iyiydi, bundan sonra çok daha yukarıya taşıyacağız. Adana'yı bütün bölgenin, sadece Türkiye'nin değil, Ortadoğu'nun da sağlık merkezi haline getirmek için çok ciddi bir adımdı." dedi.

        Ilıcak, hasta kabulüne başlayan Adana Şehir Hastanesi'ni gezerek çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

        İncelemelerin ardından gazetecilere açıklama yapan Ilıcak, resmi açılışını daha sonra yapacakları hastanede emeği geçenlere teşekkür etti.

        Yaklaşık 6 bin kişinin 2,5 yıl içerisinde gece gündüz çalışarak hastaneyi bugünlere getirdiğini ifade eden Ilıcak, "Toplam 4 kez geldim. Her geldiğimde burayı başka bir boyutta gördüm. İnanılmaz bir şeyi başardı çalışan arkadaşlarım. Bunu sadece bir proje, inşaat şantiyesi olarak görmemek lazım, bugün gezince tekrar anladık ki bugün dünyanın en gelişmiş teknolojisini, Adana'ya yakışır teknolojiyi buraya getirmişiz. Adana'daki sağlık kalitesi zaten iyiydi, bundan sonra çok daha yukarıya taşıyacağımızı, Adana'yı bütün bölgenin, sadece Türkiye'nin değil, Ortadoğu'nun da sağlık merkezi haline getirmek için çok ciddi bir adımdı. Cumhurbaşkanı'mızın bir hayaliydi, bu hayali bir nebze olsun gerçekleştirmiş olmak bizim için gerçekten bir onur." diye konuştu.

        Ilıcak, hastanenin kamu-özel ortaklı çok büyük, kamunun payı da dahil edildiğinde yaklaşık 3 milyar liranın üzerinde bir yatırım olduğunu belirtti.

        - "Burası da bölgenin Houston'ı olacak"

        Hastaların da memnun olduğunu ifade eden Ilıcak, şöyle devam etti:

        "Sadece bina, teknoloji değil, içeride de aynı zamanda doktor altyapısında da Sağlık Bakanlığı kısa sürede mobilize oldu. Bütün kaynaklarını seferber ettiler. Sanki aylardır, yıllardır çalışıyormuş duruma getirmişler. Onlar da inanılmaz bir şey başarmışlar. Bu devlet hastanesi. Buraya ne kadar sahip çıkıp, değerini anlarsak halkımıza da o derecede yardım etmiş oluruz. Çok iyi tanıtmamız gereken, bütün dünyadan özellikle Ortadoğu'dan sürekli hasta çekmemiz gereken bir noktadayız. Bunun avantajını yaşıyoruz. Özellikle havalimanının da yapılmasıyla beraber buradaki hizmetlerin kalitesi de çok daha artacak. Nasıl ABD'de Houston, dünyada başka merkezler var, burası da bölgenin Houston'u olacak. Adana'da çok iyi hekimlerimiz, sağlık personelimiz var, hepsini inşallah bu noktada buluşturacak. Beraberinde Adana'yı çekim noktası haline getirecek. Sadece ticaret için değil, sağlık amacıyla da gelinecek. Çok ciddi ve büyük bir proje."

        Hastanede şu an 5 bin kişinin çalıştığını belirten Ilıcak, buranın çok ciddi bir istihdam kaynağı da olduğunu kaydetti.

        - Ödül beklentisi

        Adana projesinin model olarak da birçok dünya liderinin ve birçok ülkenin sağlık bakanlığının da dikkatini çektiğinin altını çizen Ilıcak, yaklaşık 1,5 yıldır birçok farklı ülkeden Adana'daki projeyle ilgili olumlu tepkiler aldıklarını kaydetti.

        Projeyi birçok yere gönderdiklerini belirten Ilıcak, ilk çıktığı zaman finansmanıyla ilgili bir ödül kazandığını, şimdi mimari anlamda da bir ödül kazanmayı beklediklerini söyledi.

        Başta Kazakistan olmak üzere birçok ülkeden projeye yoğun bir ilginin olduğunu ifade eden Ilıcak, bir taraftan Adana'yı sağlık merkezine dönüştürürken diğer taraftan da ilham projesi haline geldiğini kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adana İlçeleri
        Tüm Adana Haberleri
         Adana

        Adana

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa