Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        OSMANİYE (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) 25 Eylül'de yapmayı planladığı referanduma ilişkin, "2009'dan beri seçim yapılmamış gayrimeşru, meşru olmayan bir yönetim söz konusu ve bu yönetim referandum yapıp bağımsızlık ilan edeceğini söylüyor. Bir defa yönetim gayrimeşru, aldıkları karar gayrimeşru. Neresinden baksan gayrimeşru. O bakımdan böyle bir kararın, böyle bir hareketin 25 Eylül'de Irak merkezi yönetimi tarafından engellenmesi gerekir." dedi.

        Osmaniye Valiliği'ni ziyaret eden Bakan Özlü, Vali Ömer Faruk Coşkun ile görüştü.

        Burada bir gazetecinin "IKBY'nin referandum kararına" yönelik sorusu üzerine Özlü, referandum kararının hukuki olmadığını anımsattı. Bu durumun Irak anayasasına aykırı olduğunu belirten Özlü, dünyanın başka ülkelerinde de referandumlar yapıldığına işaret etti.

        Özlü, "Orada bu tip kararları merkezi hükümet alıyor. Yani İngiltere'deki merkezi hükümet 'halka soralım' diyor, 'beraber mi olmak istiyorsunuz ayrı mı yaşamak istiyorsunuz.' Bunu yerel yönetimler değil, bunu merkezi hükümetler alır. Irak'taki merkezi hükümetin parlamentonun kararı da referandum yapılmamasına ilişkindir. Yani alınan referandum kararı hukuki değildir." diye konuştu.

        Irak'ın kuzeyinde 2009'dan beri seçim yapılmadığını bildiren Bakan Faruk Özlü, şunları söyledi:

        "Bakın 2009 yılından beri Kuzey Irak yerel yönetiminde seçim yapılmadı. Referandumdan önce seçim yapılması gerekir normal şartlarda. Bölgesel yönetimin meşruluğunu ispatlaması gerekir. Halktan destek alması gerekir. 2009'dan beri seçim yapılmamış gayrimeşru, meşru olmayan bir yönetim söz konusu ve bu yönetim referandum yapıp bağımsızlık ilan edeceğini söylüyor. Bir defa yönetim gayri meşru, aldıkları karar gayrimeşru. Neresinden baksan gayrimeşru. O bakımdan böyle bir kararın, böyle bir hareketin 25 Eylül'de Irak merkezi yönetimi tarafından engellenmesi gerekir."

        - Osmaniye Ekonomisine Değer Katanlar Ödül Töreni

        Daha sonra Osmaniye Ekonomisine Değer Katanlar Ödül Töreni'ne katılan Bakan Özlü, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile bir süre sohbet etti.

        Özlü, burada yaptığı konuşmada, Osmaniye'de bugün dünya çapında bir çelik üretim tesisini gördüklerini aktararak, kente yatırımlar gerçekleştiren Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı'yı kutladı.

        Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi'nde bugün bir Teknoloji Geliştirme Merkezi'nin temelini attıklarını vurgulayan Özlü, teknoparklarda yükte hafif pahada ağır işlerin gerçekleşeceğini bildirdi.

        Türkiye'de sanayinin gelişmesi, üretim ve üretimden kazancın, istihdamın artması noktasında önemli çalışmalar yaptıklarını anlatan Bakan Özlü, değerlendirmelerini şöyle sürdürdü:

        "Bugün ödül alan sanayicilerimizi tebrik ediyorum. Osmaniye'de Ar-Ge merkezi açabilecek 16 şirket var. Fakat bir tane Ar-Ge merkezi var, Tosyalı Holding'e ait. Bunun artmasını istiyoruz. Sizlerden, sanayicilerden Ar-Ge merkezi açmanızı ve devletin teşviklerinden, desteklerinden istifade etmenizi istiyoruz. Daha az vergi ödeyin, daha fazla teknoloji yoğun işler yapın, daha çok kazanın. "

        TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu da Üretim Reform Paketi'ne değinerek, "Birçok taleplerimiz reform paketiyle kanunlaştı. Peki üzerimizden ne kadar yük kalktı 1 yılda. Tam 1 milyar liralık yük kalktı. Allah Sayın Bakan'dan razı olsun. Cebimizden 1 milyar lira çıkmayacak." ifadesini kullandı.

        Hisarcıklıoğlu, tüm Türkiye'de karşılıksız çıkan çek adedinin yüzde 42 azaldığına işaret ederek, "Ülkenin geleceğini açık görüyorum. Birlik ve beraberliğimizi devam ettirdiğimiz sürece aşamayacağımız hiçbir şey yok. En son 15 Temmuz'da bunu gösterdik." diye konuştu.

        Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tosyalı da Türk sanayisinin gelişmesi için yatırımlarını sürdüreceklerini belirterek, "Ar-Ge merkezleri gibi vazgeçilemez alanlarda farkındalık oluşturuyoruz. Sanayinin gelişmesi ve modernize olması, dışa açılması için organize sanayi bölgelerini daha da büyütmemiz gerekli. Bölgedeki sanayicilerle ileri teknolojili ve yüksek katma değerli ürün geliştirilmesini sağlayacağız." değerlendirmesinde bulundu.

        - "Sizin parmağınıza diken batsa bizim kolumuz kanar"

        Polisevi'nde de şehit ve gazi yakınlarıyla bir araya gelen Özlü, şehadet mertebesine erişenlerin bütün Türk milletinin evladı olduklarını belirtti.

        Şehitlerin emanetlerinin kendilerinin başlarının üstünde yeri bulunduğunu kaydeden Bakan Özlü, "Yine sizlerin yeri 80 milyon Türk milletini başının üstüdür. Milletimiz asil duruşu Malazgirt'te, Plevne'de, Viyana'da Kut'ül Amare'de, Çanakkale'de, Sakarya'da, Kıbrıs'ta, terörle mücadelede ve 15 Temmuz'da hiç değişmedi. Emin olunuz bundan sonra da hiç değişmeyecek. Bizler sizlerle gurur duyuyoruz. Devletimiz ve milletimizin gözü, kulağı, kalbi sizlerle buradadır. Sizin parmağınıza diken batsa bizim kolumuz kanar. Devletimizin tüm kapıları ve kalbi sizler için ardına kadar açık olacaktır." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Osmaniye haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Osmaniye Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Osmaniye İlçeleri
        Tüm Osmaniye Haberleri
         Osmaniye

        Osmaniye

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa