Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAKARYA (AA) - Sakarya Üniversitesi (SAÜ), 3 Ağustos'ta Resmi Gazete'de yayımlanan "Bilirkişilik Yönetmeliği" kapsamında Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü Bilirkişilik Daire Başkanlığı tarafından eğitici kuruluş olarak yetkilendirildi.

        Üniversiteden yapılan açıklamada, yönetmelikle adli ve idari yargı alanında yürütülen her türlü bilirkişilik faaliyetinin yapılabilmesi için, bilirkişilik yapacak kişilerin "Bilirkişilik Temel Eğitimi" almaları ve sertifika sahibi olmaları zorunluluğu getirildiği belirtildi.

        Bilirkişilik temel eğitiminin, beş yıllık mesleki kıdem kazanmış kişiler tarafından alınan ve bilirkişilik faaliyetinin yürütülmesiyle ilgili temel, teorik ve pratik bilgileri içeren bir eğitim olduğu ifade edilen açıklamada, bu eğitimi almayanların bundan sonra bilirkişilik yapamayacağı bildirildi.

        Açıklamada, temel eğitimin, 18 saati teorik ve 6 saati uygulamalı olmak üzere en az 24 ders saatinden oluştuğu, 4 günlük eğitimlerini tamamlayan katılımcılara temel eğitimi tamamladıklarına dair bir belge verileceği vurgulandı.

        Bilirkişilik temel eğitimine katılarak sertifika sahibi olan kişilerin, Adli ve İdari Yargı Komisyon Başkanlıkları tarafından yapılan bilirkişilik ilanında belirtilen diğer şartları da sağlamaları halinde, almış oldukları sertifikayla birlikte bilirkişilik yapmak üzere başvuruda bulunabilecekleri belirtildi.

        Açıklamada, bundan sonra Bilirkişilik Temel Eğitimi almayanların, bilirkişilik için başvuruda bulanamayacağı vurgulandı.

        Eğitim programlarının talepler göz önüne alınarak hafta içi ve hafta sonu olmak üzere planlandığı ve başvuruların alınmaya başladığı belirtilen açıklamada, www.bilirkisi.sakarya.edu.tr adresinden online olarak kayıt yapılabildiği bildirildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Sakarya İlçeleri
        Tüm Sakarya Haberleri
         Sakarya

        Sakarya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa