Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞANLIURFA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Biz yerel yönetimlere çok büyük önem veren bir siyasi partiyiz. AK Parti bir anlamda yerel yönetimlerden büyüyerek merkezi idareye geldi." dedi.

        Yılmaz, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Şanlıurfa'da, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'yi ziyaret etti.

        Belediyenin ziyaretçi defterini imzalayan Yılmaz, burada yaptığı açıklamada, yerel yönetimlerin sadece kentlerin fiziki ihtiyaçlarını karşılayan kurumları olmadığını, aynı zamanda sosyal, ekonomik ve yerel kalkınmanın öncülüğünü yaptığını söyledi.

        Yerel yönetimlerin kentler için büyük öneme sahip olduğunu belirten Yılmaz, "Biz yerel yönetimlere çok büyük önem veren bir siyasi partiyiz. AK Parti bir anlamda yerel yönetimlerden büyüyerek merkezi idareye geldi. Yerel yönetimdeki başarısıyla, çalışmasıyla halkın gönlünü kazanan Sayın Cumhurbaşkanımız ve o dönemki ekip, zaman içerisinde merkezi idarede de bütün ülkede de halkın güveniyle büyük hizmetler yaptı." diye konuştu.

        Yılmaz, gelecek dönemde en fazla önemi yine yerel yönetimlere vereceklerinin altını çizerek, yerel yönetimlerin güzel çalışmalarıyla vatandaşların gönlünde taht kurduklarını ifade etti.

        Yerel yönetimlerin fiziki hizmetlerin yanında vatandaşın gönlüne dokunan hizmetler yapması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, "Özellikle garip gurebaya sahip çıkan, her köşede yaşayan vatandaşlarımıza ulaşan, onlarla gönül bağı kuran bir yerel yönetim bizim yaklaşımımız. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyemiz bu konuda bu güne kadar çok çok önemli işler yaptı." dedi.

        - Türkiye'ye sığınan Suriyeliler

        Bir gazetecinin "Şanlıurfa'da 500 bin Suriyeli yaşıyor. Bu nedenle daha fazla hizmet alması gerekiyor. Bununla ilgili herhangi bir çalışma var mı?" şeklindeki sorusuna Cevdet Yılmaz, şu yanıtı verdi:

        "Elbette Suriye'den gelen kardeşlerimizle ilgili merkezi yönetim AFAD kanalıya belli yatırımlar yapıyor. Diğer taraftan da yerel yönetimler üzerinde ister istemez belli bir maliyet oluşuyor maalesef. Geçmişte bunu dikkate alarak özellikle nüfusunun yüzde 10'undan fazla Suriyeliyi misafir eden belediyelerimize belli bir imkan sağlamıştık. Böyle çalışmalar da yapılmıştı. Özellikle mültecilerle, meseleleriyle daha yoğun ilgilenen belediyelerimizin ihtiyaçlarına her zaman bu gözle bakıyoruz. Bu ihtiyaçların karşılanması yönünde de imkanlar dahilinde gerekli çalışmaları yapıyoruz. Bundan sonra da bu konular yeri geldikçe hükümetimiz tarafından ele alınacaktır."

        Açıklamanın ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Yılmaz'a çalışmaları hakkında bilgi verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Şanlıurfa İlçeleri
        Tüm Şanlıurfa Haberleri
         Şanlıurfa

        Şanlıurfa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa