Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        VAN (AA) - Van'ın Tuşba ilçesinde "kamu kurumunu aracı kılınmak suretiyle dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik" yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 5 kişiden 4'ü tutuklandı, bir kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Van Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Sözcülüğünden yapılan açıklamada, Tuşba Belediyesi adına belediye başkanı tarafından 1 Aralık 2015'te başsavcılığa suç duyurusunda bulunması üzerine olayla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.

        Tuşba Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü resmi imar paftalarının dijital ortama aktarılması ve arşivlenmesi işi için doğrudan temin usulüyle yapılan işlemlerde usulsüzlük tespit edildiğinin belirtildiği açıklamada, bunun üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığından temin edilen imar plan paftaları ile dijital ortama aktarılan kayıtların karşılaştırılması için bilirkişi incelemesi yapıldığı kaydedildi.

        Yapılan incelemeler sonucunda resmi imar paftalarının bir kısmının gerçeğe aykırı şekilde değiştirildiği belirtilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

        "İmarsız alanların imarlı gösterildiği, park alanlarının ticaret, konut, ibadet yeri vb. vasıflarla gösterilerek ifraz edildiği ve belediye meclis kararı alınmadan yeni kitlelerin oluşturulduğu tespit edilmiştir. Bu tespitler üzerine söz konusu usulsüzlüğün yapıldığı ve fayda sağlayan yer sahiplerinin şüpheli olarak savunmaları alınmış, sahte belgelere itibar ederek bu yerleri satın alan kişilerin de müşteki sıfatıyla ifadelerine başvurulmuştur. Bu süreç içerisinde kamu görevlisi olan ve geçmiş dönemde İmar Müdürlüğü yapan M.E.G. hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızca 4483 sayılı yasa uyarınca soruşturma izni alınmış, halen dosya kapsamında 238 kişi müşteki, 63 kişi de şüpheli sıfatıyla yer almaktadır."

        Açıklamada, şüphelilerden 5'inin işlemlerin büyük kısmında harita mühendisi, harita teknikeri ve şehir plancısı olarak görev aldığı, söz konusu işlemlerin ve usulsüzlüklerin teknik bilgi isteyen, aynı zamanda bu bilgiye istinaden evraklara erişimi olan kişiler oldukları aktarıldı.

        Soruşturma kapsamında gözaltına alınan A.G, S.C, M.E.G, A.A. ve M.Y.S'nin ev ve iş yerlerinde 15 Eylül'de arama yapıldığının ifade edildiği açıklamada, "Tuşba Belediyesinde arama yapılmamıştır. Gözaltına alınan 5 kişi, Cumhuriyet Başsavcılığımızda alınan savunmalarına müteakiben Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmiş, A.G, S.C, M.E.G. ve A.A. tutuklanmış, M.Y.S. hakkında adli kontrol tedbiri uygulanmıştır. Bahse konu olay hakkında soruşturma titizlilikle ve çok yönlü olarak devam etmektedir." ifadesine yer verildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Van İlçeleri
        Tüm Van Haberleri
         Van

        Van

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa