Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAHRAMANMARAŞ (AA) - Türkiye'nin farklı kentlerinden Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine gelen dağcılar, Kırgızistan'da Tanrı Dağları'na yaptığı zirve tırmanışı dönüşünde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden dağcı Hakan Coşkun anısına Nurhak Dağı'na tırmandı.

        Elbistan Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü tarafından düzenlenen "Hakan Coşkun'u Anma Tırmanışı" Türkiye'nin 25 farklı spor kulübünden 135 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi. 3 bin 86 rakımlı Nurhak Dağı tırmanışı, bin 450 rakımlı Karadede Yaylası mevkisinden başlayıp, yine aynı noktada son buldu.

        Elbistan Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Ömer Faruk Gökçecik, burada yaptığı konuşmada, Hakan Coşkun, dağcılık sporuna gönül veren herkes için çok önemli bir isim olduğunu belirtti.

        Coşkun'un Elbistan'da dağcılığın sevilmesinde önemli rol oynadığını dile getiren Gökçecik, "Çok sevdiği Tanrı Dağları'na tırmanışı sırasında geçtiğimiz aylarda kendisini kaybettik. Hakan Coşkun'un anısına ilk geniş katılımlı bu tırmanışı düzenledik. Zirvede hem onun hem sporcuların hem de tüm şehitlerimiz anısına dua ettik." dedi.

        Tırmanışa katılan sporculara katılım belgesi verildi.

        Hakan Coşkun, 26 Temmuz'da Kırgızistan'da Tanrı Dağları'na yaptığı zirve tırmanışı dönüşünde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kahramanmaraş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kahramanmaraş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kahramanmaraş İlçeleri
        Tüm Kahramanmaraş Haberleri
         Kahramanmaraş

        Kahramanmaraş

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa