Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞIRNAK (AA) - Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, "Çok yakın bir sürede terör bu bölgenin birinci gündem maddesi olmaktan çıkacaktır." dedi.

        Şırnak ve Elazığ'da 30. Ahilik Haftası kapsamında program düzenlendi.

        Şırnak Valisi Aktaş, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğündeki etkinlikte yaptığı konuşmada, ahiliğin ana felsefesinin esnaf ve sanatkarlar arasında dayanışmanın teşvik edilmesini, hak ve adalet anlayışıyla ticaret yapılmasını esas aldığını söyledi.

        Kentteki esnaf ve sanatkarın son iki yılda terör saldırıları nedeniyle sıkıntılı bir dönemi geçirdiğini anımsatan Aktaş, devletin vatandaşın desteğini alarak teröristleri şehirlerden söküp attığını belirtti.

        Aktaş, şunları kaydetti:

        "Yumruğunu masaya vurdu ve kalleş terör örgütü mensuplarını bir bir şehirlerimizin caddelerinden, sokaklarından söküp attı. Bunlardan çok az bir kısmı kırsal kesimlerde, dağlarımızda, ovalarımızda geziyorlar, gezmeye gayret ediyorlar. Ama askerimiz, polisimiz, güvenlik korucularımız bunlarında peşinde. Bir bir takip edip yakalıyor, müstahak oldukları cezaları veriyorlar. Çok yakın bir sürede terör bu bölgenin birinci gündem maddesi olmaktan çıkacaktır."

        Yıkılan ev ve iş yerlerinin yerine yeni yapıların yapımının hızla sürdüğünü aktaran Aktaş, süreç içerisinde zarar gören esnafın mağduriyetlerinin azaltılması için yürüttükleri uygulamanın devam ettiğini belirtti. Aktaş, şu değerlendirmede bulundu:

        "Bu uygulama sırasında tabii ki tam anlamıyla beklentilerine ulaşamayan arkadaşlarımız, esnaflarımız olabilir, olduğunu da biliyoruz. Bunların içinde mevzuatın el verdiği ölçüde el birliği ile iyi niyete dayalı olarak bu çalışmayı inşallah neticelendireceğiz. Esnaf ve sanatkar kardeşlerimizin de memnuniyet düzeyini bu nokta da en üst düzeye çıkartmanın gayreti içerisinde olacağız."

        En iyi esnaf, çırak ve kalfa ödüllerinin verilmesinin ardından program katılımcılara geleneksel etli pilav dağıtılmasıyla sona erdi.

        Programa, Şırnak Üniversitesi Rektörü Mehmet Emin Erkan, Belediye Başkan Vekili Turan Bedirhanoğlu, Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, TSO Başkanı Osman Geliş, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

        - Elazığ

        Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğince Öğretmenevi Konferans Salonu'nda düzenlenen programda konuşan Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, esnaf teşkilatının ülkenin kalkınmasında, birliğini sağlamasında önemli olduğunu söyledi.

        Esnafın toplumsal ve ekonomik anlamda önemli bir görev icra ettiğini dile getiren Kaldırım, "Esnafımız toplumumuzun bel kemiği ve toplumumuzun çimentosudur. Toplumun birliğini beraberliğini bir arada bulunmasını bir arada yaşamasını temin eden çok önemli teşkilatımızdır." ifadesini kullandı.

        Kaldırım, esnafın Osmanlı'nın son dönemlerinde Çanakkale ve Kurtuluş savaşlarında büyük fedakarlıklar yaptığını anlatarak, dünyada büyük bir medeniyete sahip olduklarını, bunu temsil eden bir teşkilatın da ahilik olduğunu belirtti.

        Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz da ahilik ve esnafın 1071 tarihinden bugüne kadar Anadolu coğrafyasının ayakta kalmasında en önemli temel taş olduğuna işaret etti.

        Anadolu'nun Türkleşmesinde Ahilik teşkilatının önemli yer aldığını belirten Yanılmaz, şunları dile getirdi:

        "1071 yıllında Sultan Alparslan Malazgirt Savaşı'nı kazandığında esnafımız orada milli ve manevi değerlerimizi ticaret adı altında o insanlara anlatıyordu ve yayıyordu. Esnafın duruşu dürüstlüğü ahlaki değerleri milli ve manevi değerlere karşı göstermiş olduğu saygı aynı zamanda o toplum bilincini oluşturuyor."

        Program kapsamında Hürriyet Meydanı'nda Elazığ Belediyesince mehter gösteriminin ardından vatandaşlara etli pilav ikram edildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şırnak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şırnak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Şırnak İlçeleri
        Tüm Şırnak Haberleri
         Şırnak

        Şırnak

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa