Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAYSERİ (AA) - Kayseri'de, Osmanlı padişahları Abdülmecit, Abdülaziz, 2. Abdülhamid, 4. Murat ve 5. Mehmet Reşat döneminde kullanılan 829 sikkeyi yurt dışına çıkarmaya çalıştıkları iddiasıyla yargılanan Filipinli çift, 1 yıl 15'er gün hapis cezasına çarptırıldı.

        Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, Filipin vatandaşı tutuklu sanıklar Anthony ve eşi Maria Lourdes Gedang ile avukatları hazır bulundu.

        Sanık Anthony Gedang, tercüman eşliğinde yaptığı savunmasında, şirket sahibi olduğunu, 2 bin çalışanı bulunduğunu ve eşiyle çeşitli ülkeleri sıklıkla ziyaret ettiklerini söyledi. Mesane kanseri olduğunu ifade eden Gedang, inançları gereği "hac ziyareti" ve turistik amaçlı Türkiye'ye geldiklerini belirtti.

        Kayseri'de 29 Haziran'da eşi ve turist rehberi ile akşam yemeği için bir restorana gittiklerini belirten Gedang, şunları söyledi:

        "Turistik malzemeler satan bir market gördüm. Yemeği beklerken bir şeyler almak için oraya gittim. Dolaşırken yaşlı ve ihtiyaç sahibi olarak görünen birine 20 lira vermek istedim. Parayı almadı, yanında bulunan poşetin içinden gümüşe benzer küçük şeyler gösterdi. 100 lirayı gösterdim kabul etmedi, 200 lira verip poşeti aldım. Aldığım poşeti sırt çantamın içine attım. Gördüğüm şeylerin ne olduğu hakkında bir bilgim yoktu, tamamen yardım etmek için aldım. Aldığım şeyleri evimin bahçesinde süs eşyası amaçlı kullanmayı düşünmüştüm. Ben hacıyım, hacın son günündeydim. Bu tarz çok çocuk besliyorum, yardımcı olmak istedim."

        Ertesi gün Filipinler'e gitmek üzere havalimanına geldiklerini, burada polisler tarafından gözaltına alındıklarını belirten Gedang, aldığı eşyanın tarihi eser olduğunu bilmediğini öne sürdü.

        Sekreter olan eşi Maria Lourdes Gedang da suçsuz olduklarını savunarak, beraatlarını talep etti.

        Mahkeme heyeti, Filipinli çifti, 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet suçundan 1 yıl 15'er gün hapis, 20'şer lira adli para cezasına çarptırdı. Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar veren heyet, sanıkları tahliyesine hükmetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kayseri İlçeleri
        Tüm Kayseri Haberleri
         Kayseri

        Kayseri

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa