Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOCAELİ (AA) - Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından düzenlenen 2017 Türkiye Pist Şampiyonası üçüncü ayak yarışları sona erdi.

        Körfez Yarış Pisti'nde gerçekleştirilen organizasyonda, Süper Grup'taki ilk yarışta Ali Türkkan birinci, Çağlayan Çelik ikinci ve Galip Atar üçüncü sırayı aldı. İkinci yarışta ise Çağlayan Çelik birinciliği elde ederken, Ali Türkkan ikinci, Galip Atar ise üçüncü oldu.

        Maxi Grup'taki ilk yarışta Ümit Ülkü birinciliğe ulaşırken, İsmet Toktaş ikinci ve Tamer Sancak üçüncü sırada yer aldı. İkinci yarışta ise Ümit Ülkü birinci, İsmet Toktaş ikinci, Tamer Sancak üçüncü oldu. Ümit Ülkü, 41.757'lik zamanıyla pist rekoru kırdı.

        Dereceye giren sporculara ödül ve kupaları, düzenlenen törenle verildi.

        Türkiye Pist Şampiyonası'nın dördüncü ayak yarışları, 28-29 Ekim'de İzmir Ülkü Yarış Pisti'nde yapılacak.

        - Milli sporcu Ümit Ülkü, kendi rekorunu kırdı

        Milli sporcu Ümit Ülkü, ilki de kendine ait olan Körfez pist rekorunu ikinci kez kırarak önemli bir başarıya imza attı.

        Yarışlarda İzmir Ülkü Motorsporları Kulübü adına yarışan Ümit Ülkü, geçen mayıs ayındaki Körfez yarışlarında 41.904 ile pist rekorunu kırmıştı. Milli sporcu, bu dereceyi 41.757 olarak geliştirdi.

        Aynı zamanda Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şube Başkanı olan Ümit Ülkü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, spora 11 yıl önce başladığını belirterek, "İzmir'de bir yarış pistimiz var. Ben bu spora başlamadan oradaki eğitime katıldım. Sonra o pistin ihaleye çıktığını görünce, ihaleye girip aldım. İşletmeye başladık. Bizim gibi bu spora başlayanlara ileri ve güvenli sürüş eğitimleri vererek devam ettik. İş yoğunluğundan dolayı çekildim, oğlum devraldı. Pistimizde eğitimler veriyoruz, yarışlar yapıyoruz, sporcu yetiştiriyoruz." diye konuştu.

        Milli sporcu, kariyerinde yurt içinde çeşitli şampiyonluklar yaşadığını kaydederek, "2015'te Avrupa üçüncüsü oldum. Uluslararası yarışmaları takip ediyor ve yarışmalara katılıyorum. Daha iyi dereceler almak için, şampiyonluğu bırakmamak için bütün sezon çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

        Ümit Ülkü'nün 24 yaşındaki oğlu Muhammet Ali Ülkü de 2010'dan bu yana sporun içinde olduğunu, babasıyla aynı organizasyonda yarıştığını anlatarak, "Bu spora babamın etkisiyle başladım. Türkiye şampiyonu olmak istiyorum. Daha sonra Avrupa'da yarışmalara katılıp, dereceler almayı hedefliyorum. Babamın rekorunu kırmak için çalışıyorum." şeklinde görüş belirtti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kocaeli İlçeleri
        Tüm Kocaeli Haberleri
         Kocaeli

        Kocaeli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa