Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KARABÜK (AA) - Saadet Partisi Karabük İl Başkanlığı tarafından Arakan'da Müslümanlara yönelik şiddet protesto edildi.

        Karabük Kemal Güneş Caddesi üzerinde toplanan partililer, çeşitli dövizler açarak, "İslam gelecek zulüm bitecek", "Avrupa değil İslam Birliği" ve "Müslüman uyuma kardeşine sahip çık" sloganları attı.

        Saadet Partisi Karabük İl Başkanı Muhsin Çebi, burada yaptığı açıklamada, zulmün ebedi olamayacağını, kötülüğün mutlaka hüsrana uğrayacağını söyledi.

        Karabük'ten Müslümanlar olarak dünyaya haykırdıklarını ifade eden Çebi, "Zalimler, mutlaka yenileceksiniz ve cehenneme sürüleceksiniz. Arakan, Yemen, Libya başımızı nere çevirsek kesif bir duman görüyor, kulağımızı nereye kabartsak acı bir feryat duyuyoruz. Ama bundan daha acı olanı bu feryatlara karşı gözlerin kör, kulakların sağır kesilmesidir. Herkesin barış ve huzur içerisinde yaşadığı adil bir dünya kurmak mümkündür. Bunun için yapılması gereken ayrılmak, parçalanmak değil birlik olmaktır. Bizi biz yapan değerlere daha sıkı bağlanmaktır. Gücümüzü birbirimizi yok etmek için değil, bir birimize yardımcı olmak için kullanmaktır." diye konuştu.

        Ortak değerlere sarıldıkça aşılamayacak hiçbir engelin olamayacağına işaret eden Çebi, şunları kaydetti:

        "İslam ülkeleri yöneticilerinin bütün ihtilafları bir kenara bırakarak, bir araya gelmesi artık kaçınılmaz bir zorunluluktur. Kurban kanından çok insan kanının aktığı bir coğrafyada hiç kimse bu sorumluluktan kaçamaz. Bu noktada Türkiye'ye büyük görev düşmektedir. İslam Birliği Teşkilatı dönem başkanı olarak Türkiye bu çağrıya mutlaka öncülük etmelidir. Atılacak somut bir adım, söylenecek bin nutuktan daha etkili olacak, en azında Müslümanlar için bir umut ışığı oluşturacaktır."

        Konuşmanın ardından yapılan duayla protesto sona erdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Karabük haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Karabük Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Karabük İlçeleri
        Tüm Karabük Haberleri
         Karabük

        Karabük

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa