Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TRABZON (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Büyük bir adım, dev bir adım attık. Türkiye'yi 15 Temmuz'la birlikte geçmişine döndürmeye, o bizi istedikleri gibi idare etmeye çalıştıkları günlere döndürmeye çalışanlara karşı 16 Nisan'da büyük bir adım attık." dedi.

        Bakan Soylu, AK Parti Arsin İlçe Başkanlığı'nın 6. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, partililere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım’ın selamını iletti.

        Konuşmasında geçmişte yaşananlara değinen Soylu, "Bizim üzerimize korku sindirmeye çalıştınız ama şimdi biz buradayız ve bu salondayız. Partimize de sahip çıkıyoruz, değerlerimize de sahip çıkıyoruz, inançlarımıza da sahip çıkıyoruz ve Menderes'in idamıyla Özal'a yaptıklarınızla bizi korkuttunuz, 'Biz milletin adamlarını sevemeyiz' noktasına bizi getirdiniz. Sizin inadınıza bugün Tayyip Erdoğan'ı seviyoruz ve seviyoruz." ifadesini kullandı.

        Soylu, önlerinde önemli bir süreç olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

        "16 Nisan'da büyük bir değişimin altına imza attınız. Oligarşik bürokrasinin Türkiye'de artık egemenliğinin olmayacağı, bir taraftan kararlarımızın hızlı alınacağı, 5 yıldaki yatırımların artık 2 yılda, 2,5 yılda yerine getirileceği, bir taraftan bu ülkede milletin sandıktan çıkan iradeyle beraber devletin ve hükümetin patronu olduğunun bir kez daha ama bir kez daha ifade edileceği ve bu ülkede milletin seçtiği insanların hakir görülmeyeceği, iradenin millette ve seçilende olduğu bir anlayışın gerçekleşeceği 2019'daki cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine adım atıyoruz."

        Herkesin büyük bir sorumluluk içerisinde bulunduğunu kaydeden Soylu, "Bunu net ve açık bir şekilde sizlerle paylaşmak istiyorum. 2019'a kadar 2 yıllık bir süreç var ve bu 2 yıllık süreç içerisinde hep birlikte çalışmalıyız. Çok gayret göstermeliyiz, çok mücadele etmeliyiz." diye konuştu.

        Soylu, yepyeni bir sürece hazırlandıklarını belirterek, "Nasıl bir dünyada olduğumuzu görüyoruz, bizi ateş çemberi içerisine almaya çalışan, bizi zayıflatmaya çalışanlara karşı hep bir hamleyle beraber ayakta duruyoruz. Hep beraber ayakta durmaya çalışıyoruz. İşte bunu sağlayabilmemiz için bu 2 yılı çok çalışarak, 2019'a iyi hazırlanarak, 2019'daki gayretimizi iyi bir şekilde ortaya koyarak geçirmeliyiz. İşte bu kongrede hep birlikte bunun kararını vereceğiz." dedi.

        - "Bu 2 yıl bambaşka bir 2 yıldır"

        İki yılın önemine de işaret eden Bakan Süleyman Soylu, şöyle devam etti:

        "Bu 2 yılda ortaya koyacağımız çalışma stratejisi ve anlayışı, Türkiye'nin 100 yılını şekillendirecektir. Büyük bir adım, dev bir adım attık. Türkiye'yi 15 Temmuz'la birlikte geçmişine döndürmeye, o bizi istedikleri gibi idare etmeye çalıştıkları günlere döndürmeye çalışanlara karşı 16 Nisan'da büyük bir adım attık. Bu adımın bilinciyle birlikte ekonomisi gelişen, demokrasisi daha yükselen, millet iradesinin egemenliğine hakim olduğu yepyeni bir sürece geçeceğiz. Bu 2 yıl bambaşka bir 2 yıldır. Bu 2 yılı iyi değerlendirirsek bilmenizi istiyorum ki Türkiye 2023'e, Türkiye 2053'e de Türkiye 2071'e de aynı anlayışla ve heyecanla gidecektir."

        Yapılan referandum çalışmalarını da hatırlatan Soylu, ülke için hayırlı bir netice alındığını bildirdi.

        Soylu, seçim sırasında birçok değerlendirmeyi vatandaşlarla paylaştıklarını vurgulayarak, “Hep şunu anlattık. 'Bu referandum sadece basit bir anayasa değişikliği değildir.' dedik. Biz Türkiye'nin elini yeni bir geleceğe uzatıyoruz. Türkiye'yi sınıf atlatıyoruz ve gerçekten de bu referandumun sürecinde yaşananlar da bizi doğruladı." dedi.

        Referandum sürecinde yaşananlara değinen Soylu, değerlendirmelerine şöyle devam etti:

        "Avrupa'nın ortasında protesto gösterileri yapıldı. Bakanlarımızın orada vatandaşlarımızla buluşmasını engellemek için her türlü diplomatik teamül yıkıldı, çirkin bir senaryo ortaya konuldu. Dertleri neydi acaba? Çünkü maşalarıyla birlikte yaptırdıklarını bu sefer maşalarına millet müdahale edince kendileri direkt devreye girerek yapmaya çalıştılar."

        - "Kendi içlerinde de bir birlik yok"

        Soylu, o tartışmaların hala devam ettiğini belirterek, şu görüşlerini paylaştı:

        "Özellikle Almanya ile Türkiye gerilimi sürekli tırmandıracak açıklamalara imza atıyor. Sürekli olarak bir Avrupa Birliği kartını kullanıyor. Sanki daha önce alacaklarmış gibi 'Şimdi almayalım.' diyor. Bir taraftan bakıyorsunuz Amerika açık açık PKK uzantısı olan PYD'ye silah temin ediyor. Belçika dün bir mahkeme kararı aldı. 'PKK bir terör örgütü değildir.' diyor ama kendi içlerinde de bir birlik yok. Avrupa Birliği diyor ki 'Türkiye'ye kapıları kapatamayız.' Yani şunu demek istiyorum, ne kadar önemsemedikleri ve IMF'de orta halli bir daire başkanıyla terbiye etmek istedikleri, buna çalıştıkları bir Türkiye'yi bugün gece gündüz izliyorlar. Tartışıyorlar, attığımız her adımı kendilerine dert ediyorlar. Bize bütün bunlar 16 Nisan referandumundaki tezlerimizin doğruluğunu, oradaki attığımız adımların güçlülüğünü ve 2019'da uygulamaya geçeceğimiz Cumhurbaşkanlığı hükümet modelinin Türkiye için önemini bir kez daha anlatan meselelerdir."

        "Türkiye'yi bir üst lige taşımanın heyecanı içerisinde olmasaydık, Türkiye'nin geleceğine ve bizden sonra bu topraklarda yaşayan nesillerimizin geleceğine yazık etmiş olurduk." diyen Soylu, bunu yapmadıklarını vurguladı.

        AK Parti'nin 15 yıldır doğru olduğuna inandığı ne varsa onu yaptığına işaret eden Bakan Soylu, "Hatalarımız olmamış mıdır, elbetteki olmuştur ama bir şeyi biliyoruz, niyetimiz halistir, çünkü eksikten yoksun Cenabı Allah'tır. Herkesin eksiği olur. Gittiğimiz yol milletin yoludur, hakkın yoludur ve doğru bir yoldur." değerlendirmesinde bulundu.

        Konuşmasında 2019 seçimlerinin önemine değinen Bakan Soylu, "Başka seçimlerde olsaydı belki bu kadar üstüne düşmeyebilirdik ama 2019 çok başka. Bakın 2019, 16 Nisan'da attığımız temelin üstüne binayı dikme seçimidir." dedi.

        Partililere emeklerinden dolayı teşekkür eden Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Üzerimize geldiler, Gezi olaylarıyla geldiler, 17-25 Aralık darbeleriyle geldiler, 27 Nisan e-muhtırasıyla geldiler, iftiralarla yalanlarla dolanlarla geldiler, ihanetlerle işbirliği yaparak geldiler, FETÖ ile geldiler, DEAŞ ile geldiler, PKK ile geldiler, Allah'a şükürler olsun ki bu millet, bu aziz millet onlar ne kadar üzerimize gelmişlerse sandıkları o kadar güçlü doldurdular, destekleri o kadar güçlü verdiler. Sizlere minnettarız ve müteşekkiriz. İnşallah 2019'da da o Türkiye'yi geri bırakmaya çalışanlara karşı milletin büyük bir zaferi olacaktır."

        - "Birileri bu seçimlere çok farklı ittifaklar arıyorlar"

        Soylu, partililere, bir ittifakın da analizini yapmak istediğini belirterek, sözlerine şöyle devam etti:

        "Hani biz burada bir seçimin de hazırlığını yapıyoruz ya öyle mi, 2019 diyoruz. Hizmetlerimizle doğru mu? Birbirimizle yapmış olduğumuz müşaverelerle bu da doğru mu? İşte bir kongre yapıyoruz, yapacağız, birtakım değerlendirmeler ortaya koyuyoruz, teşkilatımızı hazırlayacağız. Sonrasında 2023'ün, 2053'ün, 2071'in politikalarını yeniden ama yeniden güçlü bir şekilde milletimizle paylaşacağız. Sloganlar belirleyeceğiz, afişler pankartlar hazırlayacağız, milletimize ne yapacağımızı anlatmaya çalışacağız. milletimize bütün ülkenin demokrasi için gelin gibi süslenmesinin hazırlıkları yapılacaktır. İşte bilesiniz ki birileri bu seçimlere böyle hazırlanmıyor."

        Birilerinin bu seçimlere çok farklı ittifaklar aradığını kaydeden Bakan Soylu, "Karşılıklı mesajlar veriyorlar. Sabah Maçka'da ifade ettim, Kıbrıs radyo televizyonunda Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, bakın tezgaha 'HDP ile yan yana gelmeliyiz ve 2019'da beraber olmalıyız.' diyor. Peki bu sadece burada mı kalıyor? Hayır, her iki tarafın açıklamalarında da ince ince mesajlar ve destekler verilmeye çalışılıyor ama bütün bunların çok daha ötesinde çok tehlikeli bir sahada buluşmaya çalışıyorlar. Sadece CHP Genel Başkan Yardımcısı mı bunu söylüyor, hayır. Sadece o cümleyle mi kalıyor? Bu da hayır. Diyorlar ki bakın 'Bir taraftan da bu Güneydoğu'da Doğu'da PKK'nın baskısıyla beraber yönetilen belediyeler vardı ya hani devlet onlara 'Siz burayı PKK'nın bir lojistik merkezi haline, bir terör merkezi haline getiremezsiniz.' deyip, onlara kaymakamlarımızı, oradaki belediye başkanlarını vekil olarak atadı ya ona ait de Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı diyor ki 'Oralarda büyük işler oluyor.' Doğru, büyük işler oluyor oralarda hem de büyük işler. Oralar bir dağa götürme merkezi olarak kullanılırken, Allah'ımıza çok şükürler olsun, bugün Hakkari'ye su geliyor, bugün Yüksekova'ya su geliyor, bugün orada çocuklarımız parklarla buluşuyor, orada sıcak asfaltlar atılıyor, belediyelerin paraları artık PKK'ya, terör örgütlerine, evlatlarımızı şehit etmeye değil, orada vatandaşın hizmetine gidiyor. Dertleri bundandır." değerlendirmesini yaptı.

        (Sürecek)

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Trabzon İlçeleri
        Tüm Trabzon Haberleri
         Trabzon

        Trabzon

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa