Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAYSERİ (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun silahlı insansız hava araçlarına (SİHA) açıklamasına ilişkin, "İstedikleri kadar kınasınlar, istedikleri kadar yürüyüş yapsınlar, istedikleri kadar basın bülteni versinler, o katiller ordusunu çukurlara gömdük ve gömmeye de devam edeceğiz Allah'ın izniyle." dedi.

        Çeşitli temaslar için Kayseri'ye gelen Özhaseki ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Kayseri Şeker Fabrikası 63. Pancar Alım Kampanyası Açılış Töreni'ne katıldı.

        Özhaseki, burada yaptığı konuşmada, özellikle son 2 yılda yaşadıklarının belki cumhuriyet tarihi boyunca hiçbir iki yılda yaşanmadığını söyledi.

        Çok ciddi bir mücadele verildiğini, 40 yıllık PKK'nın ömründe böyle sert bir mücadele görmediğini belirten Özhaseki, şöyle konuştu:

        "Böyle verilen bir mücadele neticesinde bugün PKK bitti. O katillerin hepsini çukurlara gömdük, orada bitirdik Allah'ın izniyle. Müthiş bir mücadele örneği verildi. Şehirler temizlendi, ilçeler, köyler, dağlar temizlendi, inlerine giriliyor, inlerinden de temizleniyor. PKK'ya katılım oranları çok düştü. Şimdi yurt dışından sızma yapıyorlar. İçeride gelip sansasyonel bir eylem yapıp kurtulmaya çalışıyorlar. Demek istiyorlar ki 'biz bitmedik daha, buradayız.' Bunlarla verilecek mücadele milli bir mücadeledir. Bunlar yerli unsurlar değildir. Bunlar yurt dışından desteklenen unsurlardır. Hiçbir örgüt, 3-5 bin kişiyi dağlarda senelerce besleyemez. Oradaki militanları beslemek için para lazım, silah lazım, lojistik destek lazım, bilgi aktarmak lazım. Bütün bunları senelerce dışarıdan yaptılar, dost gözüken ülkeler yaptılar. Şimdi tamamıyla bittiler. Hep beraber olduk, bir olduk bunların altından kalktık."

        Üzücü tarafın anamuhalefetin bir milletvekilinin teröristleri dağlarda avlayan silahları kınadığını anımsatan Özhaseki, dağlarda 300 tane militanın sadece insansız hava aracıyla vurulduğunun açıklandığını ifade etti.

        Özhaseki, teröristlerin sekiz aşamadan geçilerek vurulduğunu aktararak, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "O tespitler yapılıyor, değerlendiriliyor 'içeriden sivil olmasın' diye titiz ediliyor, sonra bunlar teröristtir damgası yiyince polis, jandarma ve asker işbirliği içerisinde istihbaratla beraber ondan sonra vuruluyor. Hiç sekme yok, hiç sivil yok bundan çok rahatsız olmuş beyefendi. Kınıyormuş, biz de seni kınıyoruz, lanet olsun senin gibi adamlara. Türkiye Cumhuriyeti'nin Meclisine geleceksin, maaş alacaksın, askerleri vuran katilleri savunacaksın, yazıklar olsun sana. Bunlara yazıklar olsun. Adalet yürüyüşü yapacaksınız, kolunuza PKK'nın siyasi temsilcilerini takarak yapacaksınız. Var mı böyle bir rezillik. Hangi adaleti istiyorsunuz siz? Koluna girdiğiniz insanlar katiller ordusu. Yüksekova'da yaptığınız mitingde bir tane Türk bayrağı yoktu. Niye? PKK'lılarla anlaştınız da onun için. Gelip buralarda milliyetçililik yapıp, oralarda PKK'lılık yapmayacaksınız. Dürüst olacaksınız, dürüst."

        Bunun gibi adamları iyi bildiklerini, onlara karşı da gereğini yaptıklarını dile getiren Özhaseki, "Bundan hiç geri adım atmak da zaten yok. İstedikleri kadar kınasınlar, istedikleri kadar yürüyüş yapsınlar, istedikleri kadar basın bülteni versinler, o katiller ordusunu çukurlara gömdük ve gömmeye de devam edeceğiz Allah'ın izniyle." diye konuştu.

        - "Vatandaş yuhalıyor"

        Özhaseki, oraya gittiklerini ve o katillerin yıktığı ne kadar ev varsa, sokakta kalmış fakir, fukara varsa hepsinin de zararlarını tazmin ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

        "70 bin civarında. Eğer ufak tefek hasarlar varsa parasını veriyoruz. Evi yıkılmışsa evini yapıyoruz. Eşyası gitmişse eşyasının parasını veriyoruz. Şimdi orada kardeşlik duyguları tesis ediliyor. Doğuyla Batı kaynaşması sağlanıyor. Yıllardır ekilen düşmanlık tohumları yok oluyor artık ve oradaki vatandaşlar bunlara yüz vermiyorlar. O PKK'nın siyasi uzantısı tipler, toplantı, miting yaptıklarında 15-20 kişi ile kalıyorlar. Sokağa çıktıklarında vatandaş onları yuhalıyor. Güneydoğu'ya gittiğimde, yüzde 93,5-94 oy aldıkları yerlerde Yüksekova'da, Cizre'de, Silopi'de sokağa çıktıklarında vatandaş yuhalıyor, kimse yanlarına varmıyor bunların. Biz orada Allah'ın izniyle başımız dik geziyoruz. Çünkü bizler doğru işler yapıyoruz."

        Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) değinen Bakan Özhaseki, bunların "Müslüman" diyerek herkesi kandırdıklarını ifade etti.

        Özhaseki, bir gün gerçek yüzlerinin ortaya çıktığını dile getirerek, "Allah'a hamdolsun bu mücadelede de muzaffer olduk." dedi.

        DEAŞ'ın uydurma bir örgüt olduğunu da belirten Özhaseki, Batıdakilerin Suriye'ye gelip at oynatmak, orada istediklerini yapabilmek için uydurdukları proje bir örgüt olduğunu anlattı.

        - "Kandırılmış gençleri topladılar, vahşet işletiyorlar"

        Bakan Özhaseki, bu örgütün herhangi bir siyasi temeli olmadığına dikkati çekerek, şu ifadeleri kullandı:

        "O örgütü oraya koydular. Kandırılmış gençleri topladılar, vahşet işletiyorlar. Onları bahane ederek hepsi oraya toplandılar. 10 bin, 5 bin kilometre öteden onları bahane ederek geldiler. Niye? Ülkelerinin çıkarları var. Biz de birebir takip ediyoruz. Orada ne yapılması icap ediyorsa onu yapıyoruz. Ahlaksızca bir başka projeleri vardı, bunun arkasında. O da DEAŞ'ı Müslüman gösterip tüm dünyada Müslümanlara karşı bir akım başlattılar. Hristiyanlara diyorlar ki 'Bakın sakın Müslüman olmaya kalkmayın, Müslümanlar vahşidir böyle, kelle keserler, el ayak keserler, bunlar vahşi insanlardır. Bunların dinleri böyle sakın Müslüman olmayın' diyorlar. El altından ve şuur altında da bunu işlemeye devam ediyorlar. Onlara karşı da etkin mücadele yapıyoruz. Suriye'de bizler girdik, orada kendi ülkemizin sınırlarının ve komşu olan bütün ilçelerin güvenliğini sağlayabilmek amacıyla istediğimiz yere kadar gidebildik. Bundan sonra da bizim ülkemizin menfaati gerektiriyorsa o gerektiği yerde gerektiği kadar gideriz. İstediğimizi Allah'ın izni ile yapacağız orada. Kimseye de o bölgede pabuç bırakmayız kolay kolay."

        Son dönemde de Avrupa Birliği ülkelerinin ve bazı ülkelerin Türkiye'ye karşı hasmane tutumu ile karşı karşıya olduklarına işaret eden Özhaseki, Türkiye'nin güçlenmemesini, çökmesini istediklerini ve en son Almanya'daki seçimde Türkiye'nin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşulduğunu ifade etti.

        Bakan Mehmet Özhaseki, çok çalışacaklarını dile getirerek, "Gece gündüz demeden çalışacağız. Türkiye'yi büyüteceğiz. İşaretleri de böyle, son iki çeyrekte büyümemiz yüzde 5'in üzerinde. Bütün Avrupa Birliği ülkelerinden üstteyiz. Dünyada da üçüncü sıradayız. Son çeyrekte de daha yüksek oranda bir büyüme gelecek, onların engellerine rağmen." diye konuştu.

        Arakan'da yaşananlara da değinen Özhaseki, Batı'nın Arakan'la ilgili bir cümle daha söylemediğine dikkati çekerek, "Çocuklar kesiliyor, öldürülüyor. Orada anneler yollarda tecavüze uğruyor. Yaşlılar ölüyor, işkence ediliyor, palalarla kesiliyor insanlar. Neredesiniz siz? Bilmiyor muyuz biz sizi tanıyoruz. Bosna'da da yaşanmıştı aynısı, seyretmiştiniz." değerlendirmesinde bulundu.

        Konuşmaların ardından Bakanlar Özhaseki, Fakıbaba ile Kayseri Valisi Süleyman Kamçı ve diğer ilgililer, okunan duanın ardından Kayseri Şeker Fabrikası 63. Pancar Alım Kampanyası'nın açılışını gerçekleştirdi.

        (Bitti)

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kayseri İlçeleri
        Tüm Kayseri Haberleri
         Kayseri

        Kayseri

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa