Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUĞLA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CHP'nin artık Mustafa Kemal Atatürk'ün partisi olmadığını belirterek, "CHP şirazeden, yoldan çıktı. 40 yıldır 40 bin insanımızı katleden terör örgütüyle aynı yolu izleyen bir siyasi partidir." dedi.

        Muğla'nın Seydikemer ilçesinde bir dinlenme tesisinde düzenlenen AK Parti İlçe Teşkilatının 2. Olağan Kongresi'ne katılan Dağ, Türkiye'nin Arakan'da yaşananlara dünyada tek söz söyleyen ve yardım eden ülke konumunda olduğunu söyledi.

        Türkiye'nin, Suriye'de Irak'ta yaşananlara söz söyleyen, sözden öte icraata geçen bir ülke olduğunu anlatan Dağ, "Somali diye unutulmuş bir ülke vardı. Türkiye, Somali'ye yıllar sonra ayak basan yardım eden bir ülke. Kendi ülkesinde üs veren bir ülkeden Somali, Cibuti, Arakan'da üsleri olan bir ülke oldu Türkiye. Bunların hepsi 15 yılda oldu. 15 yıl değil 5 yıl sonra bu ülke çok farklı bir yerde olacak." diye konuştu.

        Silahlı İnsansız Hava Araçları'nın (SİHA) bugüne kadar terörle en etkili mücadeleyi yapan silahlı araç olduğuna dikkati çeken Dağ, şunları kaydetti:

        "Bu araçlarla yapılan müdahaleler sonucu sözde terör örgütü liderleri, 'Bizi tavşan gibi avlıyorlar. Strateji bile ortaya koyamıyoruz. Dışarıya bile çıkamıyoruz. Çıkar çıkmaz tavşan gibi bizi avlıyorlar' dedi. CHP Genel Başkanı da 'Yahu tamam terörist olabilir ama ellerinde silah mı var' dedi. Bakıyorsun bugün bunların sözcülüğünü yapan gazetenin yazarı PKK'nın ne kadar sempatik olduğunu söylemeye çalışıyor. PKK da insanmış. Savaşın da bir kuralı varmış. Savaş dediğiniz de ne ise savaş iki devlet arasında olur. Biz buna terörle mücadele diyoruz."

        - " Artık gözünüzü açın"

        Dağ, CHP'li seçmene hitaben, eli kanlı, 40 bin insanı katleden terör örgütünü cici göstermek isteyenlerin yine iş başında olduğunu söyledi. Terör örgütünü destekleyenlerin 7 Haziran'da da HDP genel başkanına televizyonda saz çaldırarak güzellikler yaptığını anlatan Dağ, o dönemde, şu anda Almanya'ya ajanlık yapan bir gazetecinin, PKK kampında "cici çocuklar" gibi birtakım sözler söylediğini belirtti.

        Dağ, şöyle devam etti:

        "Sokağa çöp bile atmıyorlar' gibi birtakım güzellemeler yapmıştı. Dolayısıyla bu ülkede ülkesini, milletini seven insanlara cicileştirme yoluyla bir şeyleri hoş gösteremezsiniz. CHP'ye oy veren milliyetçi, muhafazakar, ülkesini seven kardeşlerimize seslenmek istiyorum. Artık gözünüzü açın. Cumhuriyet Halk Partisi Mustafa Kemal Atatürk'ün partisi değildir artık. CHP şirazeden, yoldan çıktı. 40 yıldır 40 bin insanımızı katleden terör örgütüyle aynı yolu izleyen bir siyasi partidir. Buradan CHP genel merkezine sesleniyoruz. CHP kuruluş ilkelerine geri dönsün. Ama bunu yapmıyor daha da şirazeden, yoldan çıkan bir eylem içerisinde yer alıyor."

        Kongrede, AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu üyesi Bülent Karakuş, Muğla Milletvekilleri Nihat Öztürk, Hasan Özyer ile İl Başkanı Kadem Mete de konuşma yaptı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muğla İlçeleri
        Tüm Muğla Haberleri
         Muğla

        Muğla

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa