Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KİLİS (AA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan ve Belediye Başkan Hasan Kara'yı ziyaret etti.

        Çeşitli temaslarda bulunmak üzere kente gelen Arslan, valiliği ziyaretinde şeref defterini imzalayıp Vali Tekinarslan ile bir süre görüştü. Ziyarette AK Parti Kilis Milletvekilleri Hilmi Dülger ve Reşit Polat, Belediye Başkanı Hasan Kara ve AK Parti İl Başkanı İzzet Toprak da hazır bulundu.

        Vali Tekinarslan, Bakan Arslan'a kent kültürüne özgü yemeni hediye etti.

        Arslan ve beraberindekiler, daha sonra Belediye Başkanı Kara'ya ziyarette bulundu.

        Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi, Kilis'e de hizmet etmenin boyunlarının borcu olduğunu söyledi.

        Devletin gücünün, arkasında duran milletin gücüyle orantılı olduğuna dikkati çeken Arslan, şöyle konuştu:

        "Bizim dayanağımız milletimiz. Bizim dayanağımız olan milletimiz, güçlü olduğu için biz güçlü duruyoruz. Bu konuda hiç şüpheniz olmasın. Kilis'in hizmetlerini görürken ülkemizin geçmişten beri kadim şehirlerinden biri olan, her zaman ki gibi misafirlerine ev sahipliği yapması, ülkenin ev sahipliği yapması ecdattan gelen geleneğimizdir.

        Biz Allah'a şükür, dünyaya örnek olan bu gelenekten vazgeçmedik ve bundan sonra da vazgeçmeyeceğiz."

        Arslan, Kilis'in nüfusundan fazla Suriyeli misafiri ağırladığını anımsatarak, bunun millet olmanın en önemli gereklerinden birisi olduğuna dikkati çekti.

        "Millet olmak odur ki sizden daha fazla insanlar kapınıza geldiğinde kapıyı açabilesiniz, ekmeğinizi bölüşebilesiniz." diyen Arslan, şunları kaydetti:

        "Ve hiç de bu konuda üşenmeden, gocunmadan, yakınmadan, 'Evet, ben misafirimi önceliyorum, ona değer veriyorum.' diyebilmektir. Biz ecdattan böyle gördük, böyle ders aldık, yüz sene önce ders aldığımız gibi bir sene önce 15 Temmuz'da yine millet olmanın ne demek olduğunu, bu milletin diline, dinine, etnik yapısına, ırkına, mezhebine bakmadan meydanlara millet olma şuuruyla çıkmasıyla gördük. Rabbimize şükrettik ki gençlerimiz de çocuklarımız da ecdattan gelen bu geleneği hiç tereddüt etmeden, gözünü kırpmadan, şehit olmak pahasına devam ettiriyor.

        İnşallah bundan sonra sonsuza kadar devam ettireceğiz."

        Konuşmaların ardından Kara, Arslan'a kente özgü el işlemesi yorgan hediye etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kilis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kilis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kilis İlçeleri
        Tüm Kilis Haberleri
         Kilis

        Kilis

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa