Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ta, 13 yıl önce bıçaklanarak öldürülen Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Asma İşletme Müdürü Avni Cinel, iş yerinde düzenlenen törenle anıldı.

        Asma İşletme Müdürlüğü önünde Cinel adına yaptırılan anıt önündeki törende saygı duruşunda bulunuldu. Cinel'in eşi Fatma Cinel ve yakınları, anıta karanfil bıraktı.

        Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şube Başkanı Erdoğan Kaymakçı, törende yaptığı konuşmada, meslektaşları Cinel'in görevi başında katledildiğini söyledi.

        Cinel'i hiçbir zaman unutmadıklarını belirten Kaymakçı, "Bunun acısını uzun yıllardır yaşıyoruz. Bundan sonra bu tür kazaların yaşanmaması için de elimizden gelen her şeyi bütün gayretleriyle göstermemiz gerekiyor. Avni Cinel'i saygı ve özlemle anıyoruz." diye konuştu.

        Fatma Cinel ise gazetecilere yaptığı açıklamada, eşini kaybetmenin acısını ilk günkü gibi yaşadığını anlatarak, "Sözün bittiği yerdeyiz. Acımız hala aynı acı. Kendisi iyi bir eş ve babaydı. Diyecek hiçbir şey bulamıyorum." dedi.

        TTK Genel Müdür Vekili Kazım Eroğlu ise Cinel'in kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını dile getirerek, "Allah kimsenin ocağına bu acıyı düşürmesin. Türkiye madenciliği bir daha bu acıyı yaşamasın." ifadesini kullandı.

        Törene Cinel'in ailesi ve yakınları, TTK Genel Müdür Vekili Kazım Eroğlu, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, bazı sendika yöneticileri ile işçiler katıldı.

        Cinel, 16 Eylül 2004'te, ocak şeflerine talimat vermek üzere gittiği tertip yazıhanesinden çıktığı sırada, işine son verilen maden işçisi Nevzat Aydın'ın bıçaklı saldırısında hayatını kaybetmişti. Sanık Aydın, Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesince ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Zonguldak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Zonguldak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Zonguldak İlçeleri
        Tüm Zonguldak Haberleri
         Zonguldak

        Zonguldak

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa