Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KİLİS (AA) - Türkiye üzerinden kutsal topraklara giden Suriyeli hacıların Türkiye'ye dönüşleri devam ediyor.

        Suriye'nin Esselame Gümrük Kapısı Müdürü General Kasım Kasımi, Türkiye sayesinde hacca gidebilmenin sevincini yaşadığını belirtti.

        Ülkesindeki iç savaştan dolayı kutsal topraklara Türkiye üzerinden gittiğini belirten Kasımi, önceden gitmek için çok umutlandığını ancak bunun ne rejim döneminde ne de sonrasında mümkün olmadığını söyledi.

        - "Türkiye başka bir ülkeye benzemez"

        Suriye'de devlet memurlarının 60 yaşından önce hacca gidişlerine izin verilmediğini anlatan Kasım Kasımi, şunları kaydetti:

        "Polis olduğumdan dolayı hacca gitmemize izin verilmiyordu. Çok şükür Türkiye'nin sağladığı kolaylıklarla bu yıl nasip oldu. Allah'a bin şükürler olsun yolculuğumuz da güzel geçti. Orada da Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı bizimle yakından ilgilendi. Türk hükümeti bizimle çok ilgilendi, her konuda bize yardımcı oldu Allah'a çok şükür. Türkiye başka bir ülkeye benzemez, sağ olsun bize en başından beri destek çıktı, yardımcı oldu, bu görevi yapmamızı sağladı. Allah razı olsun, burası da bizim bir vatanımız gibi oldu. Türkiye'nin bana vermiş olduğu bu fırsat, bu zamana kadar aldığım en güzel bayram hediyesi oldu. Nasip oldu hacca gitmem. Evvel Allah, sonra Türk hükümetinin sayesinde sağ olsunlar, çok çok teşekkür ediyorum. Allah kendilerinden razı olsun."

        Baba Mahmud Kasımi de hacca gidebilmenin kendileri için imkansız gibi göründüğünü ifade ederek, "Olmayacak bir şeydi ama oldu. Allah'a bin şükür bu durumda ve savaş ortamında hacca gitmek nasip oldu. Allah'ın izniyle, Türk hükümetinin sayesinde vatandaşlarımız oraya gitti, gördü ve ibadetini yapıp döndü." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kilis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kilis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kilis İlçeleri
        Tüm Kilis Haberleri
         Kilis

        Kilis

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa