Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesince yürütülen sosyal uyum projesi kapsamında 50 Suriyeli ve Türk çocuk, Zeugma Müzesi'ni gezdi.

        Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Ensar Toplum Merkezi'nde eğitim gören 50 Suriyeli ve Türk çocuk, gezdikleri müzedeki mozaikleri tek tek inceledi.

        Ensar Toplum Merkezi Müdürü Salih Açıkgöz, AA muhabirine, sosyal uyum projesi kapsamında başarılı çocukları müzeye getirdiklerini söyledi.

        Asıl amaçlarının Türk ve Suriyeli çocukları kaynaştırmak olduğunu dile getiren Açıkgöz, "Proje sayesinde çocuklarımız, ilk kez mozaik müzesini görme imkanı yaşadı. Proje kapsamında buna benzer etkinliklerimiz olmuştu. Bu çalışmalarımızı artırarak sürdüreceğiz. Bunun çocuklarımız için ileride güzel bir anı olmasını istiyoruz." diye konuştu.

        Suriyeli çocuklardan Regat Ozon ise 4 yıl önce ailesiyle Halep'ten Gaziantep'e geldiğini belirterek, "Buraya ilk kez geliyorum. Mozaikleri çok beğendim. Türk arkadaşlarımla güzel bir anımız oldu. Türkiye'ye bize destek çıktığı için teşekkür ediyorum." dedi.

        Halep'ten 3 yıl önce gelen Merve Yasin de mozaik müzesini daha önce televizyonlarda gördüğünü ifade ederek, "Bugün buraya Türk arkadaşlarımla ilk kez geldim. Bize bu destekleri verenlerden Allah razı olsun." şeklinde konuştu.

        Gaziantepli Yusuf Arca, mozaik müzesine geldiği için çok mutlu olduğunu, burada Suriyeli arkadaşlarıyla iyi vakit geçirdiğini kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Gaziantep İlçeleri
        Tüm Gaziantep Haberleri
         Gaziantep

        Gaziantep

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa