Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ORDU (AA) - Avrupa Rohingya Konseyi Mütevelli Heyeti ve Kurucu Üyesi Muhammed İbrahim, Arakan'da yaşanan olaylara ilişkin, "Dünya bu olayı sadece seyrediyor, duyarsız kalıyor." dedi.

        İbrahim, Birleştirici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu (BİRKONFED) Ordu İl Temsilciliği ile kentteki özel bir hastane tarafından Ordu Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen "Dünyanın görmediği katliam: Arakan" konulu konferansa katıldı.

        "Dünyada belki de en yalnız kalmış, en ihtiyaç sahibi olan, yoksun bırakılan millet biziz" diyen Muhammed İbrahim, "Fakat bize dünyada sahip çıkan sadece sizsiniz. Türk halkının gösterdiği yakın ilgiden dolayı çok teşekkür ediyorum. Gözlerimize baktığınızda sadece gözyaşı görürsünüz ve Allah'a yaptığımız dualar vardır. Dünya bu olayı sadece seyrediyor, duyarsız kalıyor. Kör, sağır ve dilsiz konumda. Bizi yalnız ve itilmiş durumda bırakıyor." ifadesini kullandı.

        Geçen hafta Myanmar'da bulunan kız kardeşi ile yaptığı telefon konuşmasını gözyaşları arasında aktaran İbrahim, "Bana dedi ki; 'Belki biz seninle bir daha görüşemeyeceğiz. Belki seninle bundan sonra kıyamette görüşürüz'. Annemin, babamın yüzünü unuttum, 30 yıla yakındır görmedim. Özlemini çekiyorum, çok acı çekiyorum." diye konuştu.

        Muhammed İbrahim, sadece 2 hafta içerisinde 10 bin insanın kaybedildiğine dikkati çekerek, "Normalde bizim nüfusumuz 2 milyondu. Belki şu anda Arakan bölgesinde 300 bin insan kalmamıştır. Diğer insanların hepsi diğer ülkelere göç etmek zorunda kaldılar. 2-3 yaşındaki çocukların şu anda Naf Nehri'nin üzerinde cesetleri yüzüyor. Şu anda orada inanılmaz, açıklanamayacak olaylar oluyor." şeklinde konuştu.

        Konferansa, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ordu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikri Balta, MHP İl Başkanı Köksal Yılmaz, Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak, BİRKONFED Ordu İl Temsilcisi ve Özel Ordu Umut Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı İdris Altunel ile çok sayıda davetli katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ordu İlçeleri
        Tüm Ordu Haberleri
         Ordu

        Ordu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa