Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MANİSA (AA) - Salihli Kosovalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Kosovalı MS hastası Lendita Glava'ya tekerlekli sandalye hediye etti.

        Salihli Kosovalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Abdülhadi Hür, Prizren şehrinde yaşayan MS hastası olan Glava'yı, tedavi için İzmir'e getirdiklerini ve Dokuz Eylül Üniversitesi’ndeki (DEÜ) tedavisinin devam ettiğini söyledi.

        Hür, 3 çocuk annesi Lendita Glava'nın hastalığı nedeniyle tamamen hareket kabiliyetinden uzak bir yaşam sürdüğünü belirtti.

        Dernek olarak onunla irtibata geçtiklerini ve Türkiye'deki tedavisini üstlendiklerini aktaran Hür, şöyle konuştu:

        "Glava'nın tedavisi şu anda İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'nde devam ediyor. 6 ayda bir Türkiye'ye gelerek tedavi ile ilgili işlemleri gerçekleştiriliyor. Bugün de Balkan işadamlarının da katkıları ile kendisine tekerlekli sandalye hediye ediyoruz. İnşallah bu tekerlekli sandalye onun yaşam koşullarını bir nebze de olsa iyileştirecek. Salihli Kosovalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği olarak daha öncede Kosova'nın Sllovı kentinde yaşayan 19 yaşındaki Adelına Kryezıu'nun tedavi masraflarını karşılamış, iki gözünden katarakt ameliyatı yaptırarak görme düzeyini yüzde 70 oranına yükseltmiştik."

        Lendita Glava ise derneğe teşekkür ederek, "Tedavi masraflarımı karşılıyor. Onların sayesinde Türkiye'ye gelerek düzenli olarak tedavime devam ediliyor. Şimdi de tekerlekli sandalye alarak beni bir kez daha mutlu ettiler. Kendilerine çok teşekkür ediyorum." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Manisa İlçeleri
        Tüm Manisa Haberleri
         Manisa

        Manisa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa