Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ın Silopi ilçesindeki Habur Sınır Kapısı'ndan giriş yapmak isterken gözaltına alınıp tutuklanan Fransız uyruklu gazeteci Laup Jean Rene Bureau, ilk duruşmasında tahliye edildi.

        Alınan bilgiye göre, 26 Temmuz günü Habur Sınır Kapısı'nda, Türkiye'ye giriş yapmak üzereyken güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemece "Teröre yardım ve yataklık" ettiği iddiasıyla tutuklanan Fransız gazeteci Bureau'nun ilk duruşması Şırnak 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

        Bureau, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

        Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapmak isterken gözaltına alınan Bureau'nun üzerinde, terör örgütünün yaşamı ve silahlarına ilişkin teröristlerle yapılmış röportajlar ve çekilmiş fotoğraflar, örgütün propagandasını yapan, tüm birimlerinin tanıtılmaya çalışıldığı, terör örgütü PYD/YPG'ye ait olduğu değerlendirilen, "silah teslim listesi" ibareli dokümana ilişkin görüntü kaydı gibi çok sayıda doküman ve video kaydı bulunduğu belirlenmişti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şırnak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şırnak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Şırnak İlçeleri
        Tüm Şırnak Haberleri
         Şırnak

        Şırnak

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa