Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ın Cizre ilçesinde vatandaşlar tarafından bulunan nesli tükenmekte olan yavru balaban kuşu koruma altına alındı.

        İlçeye bağlı Cudi Mahallesi kırsalında bir vatandaş, bitkin halde bulduğu balaban kuşunu, Cizre Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerine teslim etti. Veteriner kontrolünden geçirilen balaban kuşu, görevliler tarafından et ve balık ile beslendi.

        İlk müdahalesi yapılan yavru balaban kuşu, daha sonra Şırnak Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Orhan Kalay'a teslim edildi.

        Kalay, balaban kuşunun, nesli tükenme tehlikesi altında olan bir tür olduğunu söyledi.

        Hassasiyetlerinden dolayı vatandaşlara teşekkür eden Kalay, "Kuşu bir kaç gün misafir edeceğiz ve doğaya adapte olacağı zaman yavru balabanı Dicle Nehri kenarındaki sazlık alana yani doğal yaşam alanına bırakacağız." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şırnak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şırnak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Şırnak İlçeleri
        Tüm Şırnak Haberleri
         Şırnak

        Şırnak

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa