Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAKARYA (AA) - Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, örgütün "hava kuvvetleri imamı" Adil Öksüz'ün kayınvalidesi Hatice Yıldırım'ın kardeşi Naciye Alişan'ın yargılanmasına devam edildi.

        Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan ikinci duruşmaya, tutuksuz sanık Naciye Alişan, avukatı ve yakınları katıldı.

        İki celse arasında gelen belgelerin zapta geçirilmesinin ardından sanığın avukatına söz verildi.

        Alişan'ın avukatı Besime Akcan, gizli tanığın beyanlarını incelemek istediklerini belirterek, "Haftada 3 gün adli kontrol vardır. Bunun 1'e indirilmesini ve sanığın duruşmalardan vareste tutulmasını talep ediyoruz." dedi.

        Sanık Alişan da avukatının beyanlarına katıldığını belirterek, dosyadaki eksik hususların giderilmesini talep etti.

        Cumhuriyet savcısı da sanık ve avukatına, tanık ifadelerini inceleyip beyanda bulunmak için süre verilmesini talep etti.

        Sanık ve avukatına gizli tanığın beyanlarına ilişkin cevap vermeleri için süre verilmesine, haftadaki 3 gün imza şeklindeki adli kontrolün 1 güne indirilmesine karar veren mahkeme heyeti, dosyadaki eksik belgelerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

        - Süreç

        FETÖ'nün "hava kuvvetleri imamı" Adil Öksüz'ün kayınvalidesi Hatice Yıldırım'ın kardeşi Naciye Alişan, 8 Eylül 2016'da gözaltına alınmış, ertesi gün çıkarıldığı Sakarya Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince "FETÖ silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla tutuklanmıştı.

        Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, Alişan hakkında, "anayasayı ihlal" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan ise 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istenmişti.

        Alişan, 31 Mayıs'ta yapılan ilk duruşmada, adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla tahliye edilmişti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Sakarya İlçeleri
        Tüm Sakarya Haberleri
         Sakarya

        Sakarya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa