Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KÜTAHYA (AA) - Kütahya'nın Domaniç ve Emet ilçelerinde çıkan orman yangınları kontrol altına alındı.

        Kütahya Vali Vekili Sedat Oktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 Eylül'de Domaniç'in Çukurca beldesi yakınlarında ve dün öğlen saatlerinde Emet ilçesine bağlı Kabaklar köyü civarında çıkan orman yangınlarının kontrol altına alındığını, soğutma çalışmalarının sürdürüldüğünü bildirdi.

        Yangında can kaybı olmamasının sevindirici olduğunu belirten Oktar, şunları kaydetti:

        "Her iki bölgede de yangınlar gece boyunca sürmüştü. Ekiplerimiz ve gönüllü vatandaşlarımızın da desteğiyle sabaha kadar sürdürülen çalışmalar neticesinde yangınların etrafı çevrilerek yayılmasının önüne geçilmişti. Havadan ve karadan yapılan çalışmalar sonucunda Emet'teki yangın tamamen söndürüldü ve soğutma çalışmalarına geçildi. Domaniç'te de yangın tamamen kontrol altına alındı. Çevrilen alanın içerisinde risk oluşturmayan küçük yangınlar mevcut. Burada da soğutma çalışmaları devam ediyor. Tedbir amaçlı boşaltılan Kabaklar köyünde de vatandaşlarımız evlerine yerleştirilerek normal yaşamlarını sürdürmeye başladılar. Yangınlarda zarar gören alan ise yapılacak ölçümlerin ardından belirlenecek."

        Oktar, rehabilitasyon çalışmalarının ardından bölgenin yeniden ağaçlandırılacağını sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kütahya İlçeleri
        Tüm Kütahya Haberleri
         Kütahya

        Kütahya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa