Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - Adana’da Fetullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında "silahlı terör örgütüne üye olma" ve "Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet" suçlarından haklarında 25 yıla kadar hapis istenen aralarında Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç'in de yer aldığı 23 sanığın yargılandığı davanın duruşması görüldü.

        Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuksuz sanıklar Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, Borsa Meclis Başkanı Sabahattin Yumuşak, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Bağış, Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Rende Şendağ ile diğer bazı sanıklar ve avukatları katıldı.

        Sanık Bilgiç savunmasında, 2,5 yıldan bu yana borsanın yönetim kurulu başkanı olduğunu belirterek kumpasa uğradığını iddia etti.

        Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan bir gazetenin yayımladığı haber üzerine hakkında dava açıldığına inandığını belirten Bilgiç, borsa olarak sosyal projeleri değerlendirdiklerini dile getirdi.

        Başka bir davanın FETÖ sanığı olan eski Adana Ticaret Borsası Başkan Muammer Çalışkan’ın yapıyla bağının olup olmadığını bilmediğini savunan Bilgiç, “Borsa meclisinde o yapıyla ilgili bir Allah’ın kulu yok. Barındırmayız. Hakkımda çok yazı yazdılar. Şimdi rakiplerim ve FETÖ kriptocular seviniyor, gülüyordur. Darbe gecesi ilk sokağa çıkanlardanım. Milli İradeye Saygı Platformu başkanlığı yaptım." ifadelerini kullandı.

        Bilgiç, önümüzdeki günlerde borsanın seçimlerinin yapılacağını, bu süreçte komplolara uğradığını öne sürerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

        "Seçimler var. Artık normal yoldan seçimi kazanamayanlar başka yollar denemeye başladı. Karalama kampanyası yapılıyor. Allah’tan başka kimseye boyun eğmedim. Borsada FETÖ’cü yok. Destek veren olsaydı kulağından çeker kapı dışarı ederdim. Anormal derecede zor durumdayım. SODES projelerinin hain terör örgütüyle alakalı olduğunu bilseydim 50 bin lira bağışı vermezdik. Borsa anormal şekilde yıpratılıyor. Kurumsal bir yapı. Yıpratılmaması için göğüs geriyoruz. Kimseye eyvallah etmiyoruz."

        Sanık Şendağ ve Bağış da SODES projesi kapsamında yapılan 50 bin lira bağışa o dönem karşı çıktılarını ileri sürdü.

        - Mahkeme başkanı sanığa kızdı

        Kapatılan Altın Çocuk Derneğinin eski başkanlarından İbrahim Arıyürek ise SODES projelerini sorumlu üyelerin hazırladığını anlattı. Arıyürek, projelerin kenar mahalledeki insanları terörden kurtarmak için hazırlandığını iddia etti.

        Mahkeme başkanının ne tür projeler yaptıklarını, yapılan en pahalı proje ve hak edişleri sorması üzerine Arıyürek, "Bilmiyorum” cevabını verdi. Bu cevap üzerine mahkeme başkanı, “Başkansın bir şeyden haberin yok.” dedi.

        Diğer sanıklar da suçlamayı kabul etmedi. Mahkeme heyeti, yargılama sonunda dava dosyasını Adana Ticaret Borsası, Valilik Çalışanları ve KHK ile kapatılan Altın Çocuk Derneğinin eski görevlileriyle ilgili olarak üçe ayırdı.

        Dernek görevlisi sanıkların davası 6 Aralık’a ertelendi. Ticaret Borsası ve Adana Valiliği çalışanları ile ilgili diğer iki dosya için duruşma gününü müzakere sonrası belirleyecek Mahkeme heyeti ayrıca tüm sanıkların adli kontrol şartlarını da kaldırarak duruşmaya erteledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adana İlçeleri
        Tüm Adana Haberleri
         Adana

        Adana

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa