Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında dava açılan 3 sanığın yargılanmasına devam edildi.

        Kırıkkale 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmada, tutuksuz sanık eski uzman çavuşlardan E.A. hazır bulundu, Ö.Ç. ise katılmadı.

        Örgüt üyeliği suçlamasıyla yargılanan E.A. savunmasında, önceki beyanlarını tekrarladığını belirterek, "ByLock" programını cep telefonuna yüklemediğini ve kullanmadığını iddia etti.

        Ö.Ç'nin nerede olduğunu bilmediğini ve kendisiyle görüşmediğini ileri süren E.A, bu kişiyle nezarette tanıştığını söyledi.

        Mahkeme heyeti, Ö.Ç. hakkında yakalama kararı vererek, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

        Aynı mahkemedeki diğer duruşmaya ise tutuksuz sanık eski AFAD çalışanı H.F. katıldı.

        Sanıklardan H.F, savunmasında, Bank Asya'daki hesabına ilişkin, sattığı aracın parasının bir kısmını bankaya yatırdığını ileri sürdü.

        Sanık H.F, özellikle bu bankaya gidip para yatırmadığını öne sürerek, "Faizsiz olduğu için tercih etmiş olabilirim. Zaten kısa süreli yatırdım. 2015 yılında yatırdım, 3 ay sonra çektim. Memur-Sen, Türkiye Kamu-Sen üyeliklerim oldu. Son olarak Ufuk Bayındır-Sen'e üye oldum. Bu sendikanın FETÖ'yle bağlantılı olduğunu bilmiyordum. Gazete üyeliğimi 17-25 Aralık sürecinden sonra iptal ettirdim. Suçlamaları kabul etmiyorum." diye konuştu.

        Mahkeme heyeti, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırıkkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırıkkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kırıkkale İlçeleri
        Tüm Kırıkkale Haberleri
         Kırıkkale

        Kırıkkale

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa