Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOCAELİ (AA) - Kocaeli'de, terör örgütü PKK/KCK'nın talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğüne yönelik eylem hazırlığı yaptıkları iddiasıyla 3 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

        Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesinde duruşmaya, "Kocaeli Emniyet Müdürlüğüne yönelik eylem amacıyla elde edilen keşif bilgisi ile fotoğrafları terör örgütü PKK/KCK'ya verdikleri" suçlamasıyla tutuklu bulunan sanıklar Celal Akay, ağabeyi Fikret Akay, dayıları Lokman Acar ve avukatları katıldı.

        Acar'ın avukatı Nuri Tan, müvekkilinin iddianamede belirtilen üst geçit üzerinden keşif yapmasının mümkün olmadığını çünkü söz konusu geçidin kotunun emniyet yerleşkesine göre düşük olduğunu öne sürerek, bilirkişi tarafından üst geçitte keşif yapılması ve yurt dışında irtibat kurduğu iddia edilen kişilerin dinlenmesi talebinde bulundu.

        Celal ve Fikret Akay'ın avukatı Ferhat Satan da müvekkili Celal Akay'ın sosyal medya hesaplarındaki paylaşımları ve lehine şahitlik yapabilecek kişiler dinlendiğinde terör örgütü karşıtı biri olduğunun anlaşılacağını savunarak, iddianamede müvekkili hakkında hiçbir somut delil olmadığını ifade etti.

        Satan, diğer müvekkili Fikret Akay'ın da tutuklu bulunduğu süre göz önüne alınarak tahliye edilmesini istediklerini kaydetti.

        Sanıklar da müdafilerinin beyanlarına katılarak, tahliyelerini istedi.

        Cumhuriyet savcısı mütalaasında, atılı suçun vasıf ve mahiyeti ile mevcut delil durumunun göz önüne alınarak, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini istedi.

        Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklardan Celal Akay'ın adli kontrol şartıyla tahliye edilmesine, diğer sanıkların tutukluluk halinin devamına ve tanıkların dinlenmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

        Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanıkların, TCK'nın 314/2 maddesi ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamında, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl altışar aydan onbeşer yıla kadar hapisle cezalandırılmaları isteniyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kocaeli İlçeleri
        Tüm Kocaeli Haberleri
         Kocaeli

        Kocaeli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa