Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MERSİN (AA) - Kesinleşen hapis cezası nedeniyle milletvekilliği ve parti üyeliği düşürülen eski HDP Van Milletvekili Figen Yüksekdağ'ın, Mersin'deki konuşmasının ardından açılan davada yargılanmasına devam edildi.

        Terör soruşturması kapsamında Kandıra F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan Yüksekdağ, Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesince, "terör örgütü propagandası" ve "Türkiye Cumhuriyeti devleti ve hükümetini alenen aşağılamak" suçlamasıyla yargılandığı davanın duruşmasına katılmadı.

        Yüksekdağ'ın avukatları, müvekkillerinin duruşmalara Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla değil, bizzat katılmak istediğine yönelik taleplerini yineledi.

        Sanık müdafileri, Yüksekdağ'ın, Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandığı davanın duruşma tutanağının da birleştirmeye yönelik olarak getirilmesini istedi.

        Dava dosyalarında "sanığın aynı olması dışında irtibat bulunmadığı" gerekçesiyle avukatların birleştirme talebini reddeden mahkeme heyeti, Yüksekdağ'ın, SEGBİS yerine salonda hazır bulundurulmasına yönelik talebi de sanığın birden fazla avukatla salonda temsil ediliyor oluşu nedeniyle kabul etmedi.

        Savcı, önceki duruşmalarda mahkemeye sunduğu mütalaayı yineleyerek, sanığın "terör örgütü propagandası" suçunu birçok kez işlemesi nedeniyle 8 yıla, "Türkiye Cumhuriyeti devleti ve hükümetini alenen aşağılamak" suçundan da 2 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

        Yüksekdağ'ın avukatları, mütalaaya karşı savunma için ek süre talep etti.

        Mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

        Tüm Yerel Haberler
        Mersin İlçeleri
        Tüm Mersin Haberleri
         Mersin

        Mersin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa