Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        VAN (AA) - İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Van Büyükşehir Belediyesinin kent genelindeki 238 okulda başlattığı bakım ve onarım çalışmalarına öğretmenler de gönüllü olarak yardım ediyor.

        Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekiplerinin yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde eğitime destek vermek amacıyla merkez ve ilçelerdeki 238 okulda başlattığı bakım ve onarım çalışmaları sürüyor.

        Eskiyen okulların ihata duvarını, boyasını, çevre düzenlemesini, lavabolarını, camlarını, çatısını, masa ve sandalyelerini onaran belediye ekipleri, yürüttükleri çalışma ile öğrencilerin daha temiz ve nezih ortamlarda eğitim almalarını sağlıyor.

        Çalışmalar kapsamında İran sınırında bulunan Saray ilçesine bağlı Keçikayası Mahallesi'ndeki 50 yıllık 4 derslikli ilkokul ve lojmanı onaran belediye ekipleri, binanın camlarını, çatısını ve boyasını yeniledi.

        Onarım çalışmalarının devam ettiği sırada tatilden dönen Amasyalı 25 yaşındaki sınıf öğretmeni Kübra Gökçe de çalışmalara gönüllü olarak destek verdi.

        Ekiplerle okulun boyanmasına yardım eden Gökçe, sınıfını yeni eğitim yılına hazır hale getirdi.

        Gökçe, "Köye geldiğimde belediye personeli tarafından okulda onarım yapılıyordu. Ben de onlara yardımcı olmak ve bir işin ucundan tutmak adına yardım ettim. Hayatımda ilk kez boya yapıyorum. Bence bu deneyim inanılmaz keyifli ve güzel. Çünkü bu öğrencilere her şey değer. Ben buradan Büyükşehir Belediyesine, başkanımıza bu hizmeti için teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

        Yol Yapım Daire Başkanlığı ekipleri de Selimbey Mahallesi'ndeki Şehit Kemal Görgülü ile Tuşba ilçesindeki İnci Kefali ve Tuşba ana okullarında bahçe düzenlemesi, kaldırım ve parke taşı çalışması yaptı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Van İlçeleri
        Tüm Van Haberleri
         Van

        Van

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa