Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GİRESUN (AA) - Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, "(Katar ve bazı Arap ülkeleri arasındaki kriz) Türkiye’nin müdahalesiyle bir haksızlığın önüne geçildi. Bu millet bunu geçmişte çok yaptı, ülkelerin kaynaklarını sömürmek, kendi ülkesine aktarmak için değil gerçek anlamda adaleti tesis etmek için mücadele etti." dedi.

        Canikli, Giresun Valiliğince Atatürk Meydanı'nda düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, dostluk kardeşlik ortamında iftar sofrasında bir araya geldiklerini söyledi.

        Bu birlikteliği sağlayan, bu topraklarda özgürce yaşanmasının önünü açan güvenlik güçlerine, kahramanlara, yiğitlere şükranlarını sunan Canikli, bu ülkenin birlik bütünlüğü için toprağa düşmüş tüm şehitlere bir kez daha rahmet ailelerine de sabırlar dilediklerini ifade etti.

        Canikli birlik, beraberlik ve kardeşliğin önemine işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Her zaman aykırılıkları bir kenara bırakarak tatlılıklarımızı zenginlik olarak kabul ederek, bir bütün olarak kardeşçe yaşamak zorundayız, başka çaremiz yok. Hepimiz kardeşiz, hepimiz bu topraklarda kader birliği etmişiz, ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz. Hepimiz aynı geminin içindeyiz, dolayısıyla görevimiz birlik, beraberlik içerisinde kardeşçe yaşamak olmak durumundadır."

        Bu birlik ve beraberliği, kardeşliği bozacak her türlü gayrete birlikte karşı çıkılması gerektiğini dile getiren Canikli, "Onun gereğini yapmak durumundayız, zaten milletimiz esasında sayısız kereler bu konudaki kararlılığını, dirayetini ispat etmiştir, ortaya koymuştur. Bizlere düşen görev de bu birlik ve beraberliği güçlendirmek için ne yapılması gerekiyorsa onun yapmaktır." ifadesini kullandı.

        Canikli, Hükümet olarak bu hassasiyetle hareket ettiklerini vurgulayarak, görevlerinin hizmet olduğunu bildiklerini aktardı.

        - "Geleceğini sizlerin geleceğine bağlamış yüz milyonlarca insan var dünyada"

        Türkiye'nin sıkıntılı dönemlerini büyük oranda geride bırakmış vaziyette olduğunu ifade eden Canikli, şöyle konuştu:

        "Bundan sonra geleceğe daha umutla bakabiliyoruz, millet olarak büyük hayallerimiz var, büyük hedeflerimiz var. Bu millet o hayallerini de, hedeflerini gerçekleştirme gücüne sahiptir. Bu millet öyle bir millettir ve bu millet dünyada eksik olana, adaletin tesisi için daha güçlü bir şekilde dünya siyaset arenasına çıkmak zorundadır, bu bizim kaderimiz, bu bizim mirasımız, bunu yok sayamayız, bunu reddedemeyiz, çünkü geleceğini bu milletin, sizlerin geleceğine bağlamış olan yüz milyonlarca insan var dünyada."

        Canikli, yapılan ve yapılacak çalışmalarda sadece 80 milyonun değil geleceğini Türkiye'nin geleceğine bağlamış milletleri de düşünerek hareket ettiklerini vurguladı.

        Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki krize de değinen Canikli, "Aynı refleksi Türkiye orada da gösterdi: Adalet. Türkiye’nin müdahalesiyle bir haksızlığın önüne geçildi. Bu millet bunu geçmişte çok yaptı, ülkeleri kaynaklarını sömürmek, kendi ülkesine aktarmak için değil gerçek anlamda adaleti tesis etmek için mücadele etti." dedi.

        Canikli, Osmanlı'nın da böyle olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

        "Atalarımızın en önemli özelliklerinden bir tanesi adaletle hüküm vermek, dünyayı adaletle yönetmek. Şu anda dünyadaki adaletsizliğin temel nedeni haksızlığın, sömürünün temel nedeni, Türkiye’nin, bu milletin dünya arenasında olması gereken yere gelememesidir, olması gereken pozisyonda bulunamamasıdır. Olaylara, dünyadaki gelişmelere adaleti sağlamak amacıyla gerekli müdahaleyi yapacak güce erişememesidir ama oraya doğru hızla gidiyoruz değerli kardeşlerim Allah'ın izniyle."

        Milletin bu yürüyüşünü de hiç kimsenin engelleyemeyeceğini belirten Canikli, "Biz barış ve kardeşlik ortamı içerisinde Giresun'da bu meydanda Türkiye'nin her yerinde inşallah bu kardeşlik sofralarını, iftar sofralarını kuracağız, bunu engellemeye hiç kimsenin gücü yetmeyecek Allah’ın izniyle, buna yürekten inanıyoruz." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Giresun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Giresun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Giresun İlçeleri
        Tüm Giresun Haberleri
         Giresun

        Giresun

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa