Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ISPARTA (AA) - Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in defnedildiği Çalca Tepe'ye yapılacak ve mimarisi Demirel ailesi tarafından belirlenen anıt mezar için temmuz ayında ihaleye çıkılacağı, anıt mezarın yıl sonuna kadar tamamlanacağı bildirildi.

        Demirel ailesi tarafından anıt mezar projesi, gerekli düzenlemelerin ardından İl Özel İdaresine teslim edildi. Toplam 68 dönüm üzerinde kurulacak anıt mezarda, inşaat alanı 4 bin metrekarelik alanda yapılacak.

        Anıt mezar, 500 metrekarelik galeriler, 27 metre yükseliğinde kule, 175 metrekare lahit alanı, 3 bin 500 metrekare yeşil alan gibi bölümlerden oluşacak. Mezarda bin metrekarelik alanda 9 baraj minyatürü de yer alacak.

        İl Özel İdaresi tarafından kabul edilen projenin ihalesi, 3 Temmuz'da yapılacak.

        Isparta Valisi Şehmus Günaydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merhum Cumhurbaşkanı Demirel için hazırlanan anıt mezar projesinin Demirel ailesi tarafından tamamlanarak İl Özel İdaresine teslim edildiğini söyledi.

        Proje kapsamında İl Özel İdaresinin hemen çalışmaya başladığını ve mezarın yapımı için düzenlenecek ihalenin ilk aşaması için Kamu İhale Kurumu'na başvurduğunu belirten Günaydın, ilk ihalenin 3 Temmuz'da yapılacağını bildirdi.

        Günaydın, "İhale sürecinden sonra yüklenici firmaya yer teslimi yapılacak. Yer teslimi yapıldıktan sonra çok kısa bir sürede anıt mezarın yapımının tamamlanması planlanmakta. Öyle zannediyorum ki 2017 yılının sonuna doğru anıt mezar tamamlanmış olacak." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Isparta haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Isparta Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Isparta İlçeleri
        Tüm Isparta Haberleri
         Isparta

        Isparta

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa