Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURDUR (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Katar ve bazı Arap ülkeleri arasındaki krize ilişkin, "Biz taraf olmayacağız ama bütün dünyayı kucakladığımız gibi İslam dünyasını da Arap dünyasını da kucaklayacağız. Onları kendi akrabamız sayacağız. Onlarla birlikte kültürel ilişkilerimizi, ekonomimizi geliştireceğiz, siyasal ilişkilerimizi geliştireceğiz. Bu bizim hedefimiz olmalı ama onların arasındaki kavgaya bir unsur olarak girmemeliyiz." dedi.

        Bazı açılış ve programlara katılmak üzere Ankara'dan karayoluyla Burdur'a gelen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Sanayi Kavşağı'nda partililer tarafından karşılandı. Burada çiçek takdim edilen Kılıçdaroğlu, kendisini karşılayanlarla tek tek tokalaştı.

        Ardından Burdur-Fethiye karayolu 5. kilometresinde düzenlenen "Burdur Belediyesi Sultandere Hizmet Kampüsü" açılış törenine katılan Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmada, kentlinin huzur içinde yaşamak, parklarda çocuğuyla huzur içinde oynamak, koşmak istediğini ve bunun için de belediye başkanlarına büyük görev düştüğünü söyledi.

        Belediye başkanlığının sorumluluklar karşısında dirayetli olması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Belediye başkanlarının elbette sorunları vardır. Hele hele bir belediye başkanı CHP'li ise bunun dünya kadar sorunu vardır. Çünkü o günün 24 saatinde denetlenir, 'Acaba bir açığını bulup da bu belediye başkanını görevden alabilir miyiz' diye ama size sözüm söz, siz onurunuz ve gururunuzla çalıştığınız sürece hiç kimse size dokunamaz. Siz yeter ki vatandaştan aldığınız her kuruşun hesabını vatandaşa verin."

        Belediyeleriyle gurur duyduklarının altını çizen Kılıçdaroğlu, her belediyenin kendi imkanlarıyla yatırım yaptığını bildirdi.

        Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarının aynı zamanda toplum için önder olan ve toplumun unutmaması gereken kişiler için de hizmet ürettiğini ifade ederek, parklara şehitlerin, gazilerin adının verilmesinin önemine işaret etti.

        - Terörle mücadele

        Terör konusuna da değinen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

        "Teröre hepimizin net, açık bir karşı duruş sergilememiz lazım. 30, 35 yıldır bu millet terörden çok çekti, çok acılar yaşadık. Küçük çocuklarımız, kadınlarımız, yaşlılarımız, gençlerimiz, askerlerimiz, polislerimiz şehit edildi, öldürüldü acımasızca, katledildi. Polisimize ve askerimize sıkılan her kurşun milletimize sıkılmış kurşundur. Dolayısıyla polisimizin ve askerimizin güvenliği çok önemlidir. Çünkü onlar bizim güvenliğimiz için bu ülkenin caddelerinde, sokaklarında, parklarda, evlerimizde, yatak odalarımızda rahat gezelim, uyuyalım diye gece gündüz günün 24 saati hizmet verirler. Onların hizmetlerine her zaman şükran duyacağız."

        Kılıçdaroğlu, yazılım sektöründe dünya birincisi olan Hindistan'ın bunu çocuklara okul öncesi matematiği oyunlarla sevdirerek başardığına değinerek, Türkiye'de ise matematiğin en korkulan ders olduğunu ve eğitim sektörünün en sorunlu sektörü oluşturduğunu söyledi.

        Son günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığının "imar rantları, hırsızlıkları var" diye şikayette bulunduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, "İyi de kardeşim senin görevin ne? Sen bakan değil misin, bakansın. O zaman bunları engelle. Seni millet niye seçti, niye bakan olarak o koltuktasın? Bunları engelleyeceksin, imar rantlarını, hırsızlıklarını, yolsuzluklarını engelleyeceksin, varlık nedenin bu senin." dedi.

        İnsan ve aile huzurlu olduğu zaman toplumun huzurlu olacağına dikkati çeken Kılıçdaroğlu, ailede, mahallede, kentte, şehirde ve Türkiye'de huzuru istediklerini, birlikte gülmek, ağlamak, tasada ve kıvançta birlikte olmak için bunu istediklerini dile getirdi.

        Kılıçdaroğlu, CHP'li belediye başkanlarının olduğu yerlerde suç oranlarının düştüğünü çünkü toplumun her kesimine hizmet götürdüklerini, toplumun her kesiminin kucaklandığını ifade etti.

        - Katar ve bazı Arap ülkeleri arasındaki kriz

        İktidar olduklarında 80 milyonluk Türkiye'nin her kesimini kucaklayacaklarını vurgulayan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, memlekete huzuru, barışı getirmenin ve kutuplaşmayı ortadan kaldırmanın boyunlarının borcu olduğunu belirtti.

        Kılıçdaroğlu, Türkiye'ye huzur geldiği zaman Ortadoğu'ya da huzurun geleceğini savunarak, şöyle devam etti:

        "Bakın Katar'ı görüyorsunuz. Ortadoğu'da son iki günde yaşananları görüyorsunuz. Ramazan ayındayız, mübarek bir aydayız. Kul hakkı yenilmemesi gerektiğini birbirimize anlattığımız bir aydayız. Huzuru aradığımız bir aydayız. Peki İslam dünyasında neden kan akıyor? Neden İslam dünyası birbirine girdi? Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği bir şey vardır, 'Arap dünyasıyla dost olacaksınız ama Arap dünyasıyla devletlerin arasında taraf olmayacaksınız.' Biz taraf olmayacağız ama bütün dünyayı kucakladığımız gibi İslam dünyasını da Arap dünyasını da kucaklayacağız. Onları kendi akrabamız sayacağız, onlarla birlikte kültürel ilişkilerimizi, ekonomimizi geliştireceğiz, siyasal ilişkilerimizi geliştireceğiz. Bu bizim hedefimiz olmalı ama onların arasındaki kavgaya bir unsur olarak girmemeliyiz. Bunu yaptığımız zaman Türkiye sorunun bir parçası olmaz, çözümün ana aktörü olur. Bizim amacımız da Ortadoğu'da bir sorun çıktığında sorunu yaşayan devlet dönüp Türkiye'ye bakmalı. Demeliler ki 'Gel, bizim aramızdaki sorunu çöz.' İşte biz o zaman sorunun değil, çözümün aktörü olmuş oluruz."

        Konuşmanın ardından Kılıçdaroğlu, beraberindekilerle Burdur İtfaiye Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Fen İşleri, Su İşleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğü gibi birimlerin tek çatı altında toplandığı ve yaklaşık 6 milyon liraya mal olan hizmet kampüsünün açılışını gerçekleştirdi.

        Açılışı yapılan hizmetlerin içerisinde kışla düğün salonu, Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Parkı, Şehit Polis Sıtkı Kara Trafik Eğitim Parkı da yer alıyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Burdur haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Burdur Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Burdur İlçeleri
        Tüm Burdur Haberleri
         Burdur

        Burdur

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa