Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURDUR (AA) - Burdur'da Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Gelişim Merkezi tarafından düzenlenen "Uluslararası VI. Genç Yetenekler Klasik Müzik Festivali"nin ikinci gününde 120 katılımcı yeteneklerini sergiledi.

        Türkiye'nin çeşitli illerinden çocuk ve gençlerden oluşan 300 kişinin katılımıyla MAKÜ Kongre ve Sergi Salonu'nda gerçekleşen festivalin ikinci gününde aralarında Irak, Çin, Ukrayna ve Özbekistan uyrukluların da bulunduğu genç yetenekler piyano, keman, yan flüt gibi enstrümanlarla sanatseverlerin karşısına çıktı.

        MAKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sibel Karakelle, AA muhabirine yaptığı açıklamada, festivalinin ikinci gününün oldukça heyecanlı geçtiğini söyledi.

        Öğrencileri ve aileleri Burdur'da ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını ifade eden Karakelle, "Festivalde 4 yaşından 22 yaşına kadar katılımcılarımız var. Amacımız çocuklarımızın duyusal ve zihinsel yetilerini sanat aracılığıyla geliştirmeye yardımcı olmak. Hoşgörünün ve sevginin ancak sanatla olabileceğini düşünüyoruz. Bu bağlamda festivalimize katılan öğrencilerimize, çocuklarımıza, öğretmenlerimize, gençlerimize çok teşekkür ediyoruz." dedi.

        Klasik müzik eserlerinin sanatseverlerin beğenisine sunulduğu konser yaklaşık 2 saat sürdü.

        Etkinlikte anaokulu çağındaki çocukların performansları da katılımcılardan alkış aldı.

        "Uluslararası VI. Genç Yetenekler Klasik Müzik Festivali" 30 Mayıs'ta sona erecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Burdur haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Burdur Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Burdur İlçeleri
        Tüm Burdur Haberleri
         Burdur

        Burdur

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa