Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İSTANBUL (AA) - İstanbul'da çok sayıda vatandaş, ilk iftarını yapmak için Oruç Baba Türbesi'ne akın etti.

        İftar vaktinin yaklaşmasıyla Fatih'teki Oruç Baba Türbesi'ne giden yollarda vatandaşlar kuyruk oluşturdu, trafik akışında aksamalar yaşandı.

        Türbe çevresindeki marketlerde sirke ve fırınlarda da ekmek satışı iftar saatine kadar sürdü.

        İftar saatini bekleyen vatandaşlar, demir parmaklıklarla çevrili türbenin olduğu yerde bekleyen görevlilere uzattıkları cüzdan, anahtar ve tespih gibi eşyaları türbeye sürmelerini istedi. Görevliler de bu isteklerini yerine getirdikleri vatandaşlara eşyalarını geri verdi.

        Bazı vatandaşlar da Kur'an-ı Kerim okuyarak ve dua ederek akşam ezanının okunmasını bekledi.

        Çoğunluğunu kadınların ve çocukların oluşturduğu vatandaşlar, akşam ezanının okunmasıyla oruçlarını inanışa göre Oruç Baba'nın yaptığı gibi sirke ve ekmekle açtı.

        Vatandaşlar, daha sonra evlerinden getirdikleri yiyeceklerle iftar yaptı.

        - "Türbe bugün ziyaretçi akınına uğradı"

        Türbe gelenlerden Mine Tuğrul, çok mutlu ve huzurlu olduğunu ifade etti.

        Tuğrul, "İnanılmaz güzel bir atmosfer var bugün burada. Çok mutluyum, türbeyi ramazanın ilk gününde ziyaret etmek için Ankara'dan geldim." dedi

        Şenay Yılmaz da ''Burası bir gelenek haline geldi. Önce Allah'tan, sonra Oruç Baba'dan dileklerimiz. Herkesin duası kabul olur inşallah. Buraya ikinci gelişim. İlk dileğim kabul olmuştu, bu da olur inşallah.'' diye konuştu.

        Türbe görevlisi Hasan Ertuğrul ise gün içerisinde birçok kişinin türbeye gelerek dilekte bulunduğunu belirterek, "Türbe bugün ziyaretçi akınına uğradı. Herkes dileğini diledi. Evlenmek isteyenler yüzü , ev sahibi olmak isteyenler anahtar, çocuk sahibi olmak isteyenler de beşik getirdi. Hatta annesi iyileşsin diye annesinin hastane raporlarını getiren bile oldu.'' ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İstanbul İlçeleri
        Tüm İstanbul Haberleri
         İstanbul

        İstanbul

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa