Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İSTANBUL (AA) - Eyüp Belediyesi tarafından düzenlenen ramazan ayının ilk iftar programında, Eyüp Sultan Türbesinin yanında bulunan Ebussuud İmam Hatip Ortaokulu bahçesinde binlerce kişi aynı iftar sofrasında buluştu.

        Türkiye’den ve dünyanın çeşitli bölgelerinden gelen çok sayıda kişi, Hazreti Halid Eba Eyüb El Ensari Hazretleri'nin huzurunda iftar açmak ve Eyüp Sultan Camisi'nde teravih namazı kılmak için bir araya geldi.

        Dualarla başlayan iftar programında, 3 bin 500 kişi birlikte orucunu açtı.

        Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, bu yılki ramazan programlarında, kardeşlik temasını ön planda tutmak istediklerini belirterek, milli beraberlik duygularının pekişmesi dileğinde bulundu.

        İftar sofralarının kurulduğu alana sığmayan vatandaşlar da Eyüp Sultan Türbesinin çevresinde belediyenin dağıttığı yemeklerin yanı sıra kendi yaptıkları yemeklerle iftar sofraları kurdu.

        Eyüp Meydanında, iftar sofrası kuran vatandaşlardan Fatih Arslan, Eyüp Sultan’a iftar için ilk kez geldiğini ve burada huzurla dolduğunu anlattı.

        Arslan", Pendik’te yaşadığımız için sık sık gelmeye fırsat bulamıyoruz. Çocuklarımızı da buradaki manevi ortamı görmeleri için getirdik. Bizi biz yapan manevi değerleri buraya geldiğimizde daha iyi anlıyoruz.” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İstanbul İlçeleri
        Tüm İstanbul Haberleri
         İstanbul

        İstanbul

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa