Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Bilgi sistemleri denetimi ve güvenliği yönetimi ile bilgi teknolojileri yönetişimi alanında dünya genelinde faaliyet gösteren Bilgi Sistemleri Denetim ve Kontrol Derneği (ISACA) tarafından yapılan değerlendirmede, üye sayısındaki artış ve başarılarından dolayı, derneğin İstanbul şubesi, dünyadaki 215 şube arasından birinciliğe layık görüldü.

        ISACA İstanbul Şubesi Başkanı Doç. Dr. İzzet Gökhan Özbilgin, ödülü ISACA Başkanı Christos Dimitriadis'den Almanya'daki bir otelde düzenlenen liderler toplantısında aldı.

        Doç. Özbilgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ödülün, ülkede finans kurumları başta olmak üzere, bilgi teknolojileri denetimi ile siber güvenlik konusundaki iş birliğinin büyüklüğünün göstergesi olarak anılması gerektiğini belirterek, "İnsan kaynağı bu alandaki en önemli konu ve ISACA İstanbul olarak her geçen gün alanımıza yeni meslektaşlar, öğrenciler katmaktan büyük mutluluk duyuyoruz." diye konuştu.

        İstanbul şubesi, geçen sene de uluslararası bağımsız bir kuruluş olan ISACA'nın 2011'den bu yana verdiği "İletişimde Mükemmellik Ödülü"nü almıştı.

        ISACA, 1969'da kurulan, merkezi Amerika'da olan 180 ülkede 140 bin mesleki üyesi olan büyük bir organizasyon. Dernek aynı zamanda, bilgi sistemleri denetimi, bilgi güvenliği yönetimi, kurumsal bilgi teknolojileri yönetişimi, bilgi sistemleri risk yönetimi ve siber güvenlik konularında uluslararası kural, prensip ve standartları uygulayan, üyelerini sürekli gelişim sağlayacak şekilde mesleki sertifikasyondan geçiren kar amacı gütmeyen uluslararası mesleki bir kuruluş niteliği taşıyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ankara İlçeleri
        Tüm Ankara Haberleri
         Ankara

        Ankara

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa