Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÇANKIRI (AA) - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nejat Gamzeli, "Çankırı, çeltik üretiminde Türkiye'de onuncu sırada. Geçen seneki verilerimize göre dönüm başına 755 kilogram gibi bir rakam var. Bu sene inşallah daha iyi verim alırız." dedi.

        Gamzeli, AA muhabirine, Çankırı'nın çeltikte önemli bir merkez olduğunu, yörede ekim işleminin yüzde 95'inin tamamlandığını söyledi.

        Hafta sonuna kadar yöredeki tarlaların tamamen ekilmiş olacağına işaret eden Gamzeli, "Kızılırmak Ovası'nda yaklaşık 25 bin dönüm arazide çeltik ekimi yapıldı. Çankırı, çeltik üretiminde Türkiye'de onuncu sırada. Geçen seneki verilerimize göre dönüm başına 755 kilogram gibi bir rakam var. Bu sene inşallah daha iyi verim alırız." ifadelerini kullandı.

        Kızılırmak pirincinin mutfaklarda beğeniyle kendine yer bulduğunu dile getiren Gamzeli, yöre toprağının çorak olmasından dolayı pirinçlerin kendine has lezzeti bulunduğunu vurguladı.

        Çeltik üreticisi Ersan Arslan da tarlalara su verilmesinin ardından ekim işlemi yaptıklarını anlatarak, "Çeltik üretimi uzun ve zahmetli bir iş. Eylül ayının sonlarına doğru da biçimi gerçekleştiriyoruz. Verdiğimiz emeğin karşılığını en güzel şekilde almak istiyoruz. Tek isteğimiz havaların uygun gitmesi ve verimin iyi olması." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çankırı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çankırı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Çankırı İlçeleri
        Tüm Çankırı Haberleri
         Çankırı

        Çankırı

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa