Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - Dünya Offshore 225 Şampiyonası'nın ikinci ayağı hafta sonunda Adana Seyhan Baraj Gölü'nde yapılacak.

        Sürat teknesi yarışları etkinliğinin düzenleyicisi olan Adana Yelken Kulübünde düzenlenen Adana Grand Prix tanıtım toplantısına, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana Yelken Kulübü Başkanı Ziya Alim Koçer, Işıklar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Işık, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek ve diğer ilgililer katıldı.

        Vali Demirtaş, toplantıda yaptığı konuşmada, her ay buna benzer etkinlikler yaparak Adana'nın potansiyelini ülkeye ve dünyaya göstermek istediklerini belirtti.

        Offshore Festivali'ni vatandaşlarla birlikte izleyeceğini ifade eden Demirtaş, şöyle konuştu:

        "Adana'nın çok güzel tarihi ve kültürel mirası var. Bu tarihi ve kültürel mirası kamuoyuyla, dünyayla paylaşırsak marka kent olacağımıza inanıyoruz ve ciddi adımlar atıyoruz. Diğer taraftan spor etkinlikleriyle Adanayı bir cazibe merkezi haline getirmek istiyoruz. Sivil toplum kuruluşlarımızla, vatandaşlarımızla, kamu kurumlarımızla müthiş bir dayanışma içerisindeyiz. Yarış için ABD'den, Fransa'dan, İtalya'dan buraya pilotlar gelecek. Onları da en iyi şekilde ağırlamalıyız. Kazasız belasız bir yarış olmasını diliyorum. Adana'nın daha ileriye, güzele gitmesi, daha müreffeh bir hayat yaşayabilmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Tüm Adanalıları yarışları izlemeye davet ediyorum."

        Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Akyürek ise Adana'nın göl ve deniz kenti olduğunu ifade ederek, şehrin bu özelliklerinin ön plana çıkarılması açısından çok faydalı bir organizasyon olduğunu kaydetti.

        Adana Yelken Kulübü Başkanı Ziya Alim Koçer da Adana'nın tanıtımına katkıda bulunma ve halkın moralini yüksek tutmak amacıyla bu tür organizasyonları her zaman yapmaya çalıştıklarını belirtti.

        Işıklar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Işık ise yarışmada Türk takımlarının çoğunlukta olduğunu belirterek, "Yarışmaya yedi teknemiz katılacak. Bunlardan hepsi kendi takımlarında son derece başarılı pilotlar tarafından kullanılacak. Fransa ve ABD'den gelecek pilotlarımız var. Türk ekibimiz birincilikte götürüyor. Organizasyonun bir önceki ayağı Suudi Arabistan'da yapıldı, bu ikincisi olacak." ifadelerini kullandı.

        Motorlar hakkında da bilgi veren Işık, "Motorlar 225 beygir. İki kişi kullanıyor. Biri pilot, diğeri ise gazları kullanıyor. Bu, dünyada örneği olmayan bir spor. Rallide 2 kişi olur ama biri yol notunu okur, diğeri gaz direksiyon yapar. Bunda gaz başkasında, direksiyon başkasında. İkisinin çok iyi konsantre olup yarışması gereken bir ortam. Aksi takdirde takla attığınızda ters bir şekilde suyun içinde kalıyorsunuz. Teknelerin her birinde hava yastığı var. Patentini almadık ama bu dünyada ilktir. Tekne takla attığında pilot içeriden kolu çekince iki hava tüpü balonu şişiriyor ve tekneyi sudan çıkartıp düzeltiyor."

        Yurt içi ve yurt dışından katılacak pilotlar yarın 16.00-17.00 saatlerinde Adana Belediye Başkanlığı Kupası'nda, 28 Mayıs Pazar günü ise 15.00-16.00 saatlerinde Adana Valiliği Grand Prix için yarışacak.

        Yarışlar Seyhan Baraj Gölü çevresinde vatandaşlar tarafından da izlenebilecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adana İlçeleri
        Tüm Adana Haberleri
         Adana

        Adana

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa