Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından yürütülen "Kamu Görevlisi ve Akademisyenlere Yönelik Türkçe İletişim Programı" (KATİP) katılımcılarından oluşan heyet Anadolu Ajansı'na (AA) ziyaret gerçekleştirdi.

        Afganistan, Cezayir, Etiyopya, Gürcistan, Kamerun, Kenya, Kongo, Lübnan, Madagaskar, Meksika, Moğolistan, Romanya, Somali, Sudan, Yemen'den KATİP programı kapsamında Türkiye'de 8 aylık Türkçe öğrenimi bursu almaya hak kazanan kamu görevlisi, araştırmacı ve akademisyenlerin yer aldığı heyeti, AA Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Metin Mutanoğlu ağırladı.

        Mutanoğlu, heyete AA'nın uluslararası yapılanması ve işleyişi hakkında bilgi verdi.

        AA'nın, dünyanın birçok yerinde olduğu gibi Suriye ve Irak'ta da güçlü ekipleriyle bölgesindeki gelişmeleri yakından takip ettiğini belirten Mutanoğlu, Türkiye'nin savaş ve krizlerin yaşandığı kritik bir bölgede olduğuna dikkati çekti.

        "Biz böyle bir dönemde habercilik yapıyoruz. Bizim işimiz yaşanan hadiseleri topluma ve dünyaya aktarmak." diyen Mutanoğlu, Türkiye'nin en büyük, bölgenin en iyi haber ağı olan AA'nın insan merkezli habercilik yaptığını vurguladı.

        Ziyaret, katılımcıların AA Haber Akademisi ve Savaş Muhabirliği Sertifika Programı hakkındaki sorularının ardından sona erdi.

        - KATİP Programı

        YTB tarafından yürütülen program ile ülkelerinde etkin olabilecek, gelecek vadeden yabancı uyruklu kamu görevlisi, araştırmacı ve akademisyenlerin Türkçe öğrenmelerine yönelik 8 aylık burs programıyla bursiyerlerin Türkiye'yi yakından tanıması ve Türkiye ile sürdürülebilir bağlar kurması hedefleniyor.

        Türkçe öğreniminin yanı sıra kültürel ve akademik faaliyetleri de içeren programdan, ilk kez uygulandığı 2015'te 15, 2016'da 26 akademisyen ve kamu görevlisi burs alarak mezun oldu.

        KATİP burs programına bu yıl kabul edilen 15 yabancı akademisyen ve kamu görevlisi de İstanbul Üniversitesi Dil Merkezinde Türkçe eğitimlerine devam ediyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ankara İlçeleri
        Tüm Ankara Haberleri
         Ankara

        Ankara

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa