Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOCAELİ (AA) - Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında tutuklanan ve daha önce meslekten ihraç edilen eski 4. sınıf emniyet müdürü Ercan Toğrul'un yargılanmasına devam edildi.

        Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı ve "silahlı terör örgütüha üye olduğu" suçlamaları yöneltilen tutuklu sanık Toğrul ve avukatı Engin Kolat katıldı.

        Toğrul savunmasında, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, "ByLock" kullanmadığını öne sürdü.

        Iğdır, Erzurum ve Kocaeli'de terörle mücadele ve istihbarat şube müdür yardımcılığı ile müdürlüğü görevlerinde bulunduğunu belirten Toğrul, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi görevinin başında, darbeci askerlere karşı direndiğini ifade ederek, "Ben terör örgütü üyesi değilim. Suçsuzum. Beraatimi ve tahliyemi istiyorum." şeklinde konuştu.

        Sanık avukatı Kolat ise müvekkili hakkında 4 ayrı IP adresinden "ByLock" yüklendiği şeklindeki iddiaları kabul etmediklerini vurgulayarak, "Müvekkilim arızalanan telefonunu teknik servise götürmüş. Ana kart değiştirilmiş. ByLock yüklendiyse bu serviste olmuş olabilir. Müvekkilim darbe gecesi, darbenin bertaraf edilmesi için çaba sarf etmiştir. Bu nedenle FETÖ terör örgütü üyesi olamaz. Müvekkilimin sağlık sorunları vardır ve 2 çocuğu bakıma muhtaçtır. Mağduriyetinin giderilmesi için ev hapsi, olmazsa adli kontrol şartıyla tahliyesini talep ediyoruz." diye konuştu.

        Savcı mütalaasında, sanığın "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devam etmesi yönünde karar verilmesini istedi.

        Mahkeme heyeti, "ByLock" kaydının yeniden istenmesine, dosyadaki eksiklerin tamamlanması ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kocaeli İlçeleri
        Tüm Kocaeli Haberleri
         Kocaeli

        Kocaeli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa