Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURDUR (AA) - Burdur'da bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Teke Yöresi Tarım ve Hayvancılık Fuarında "Honamlı Keçi ve Teke Güzellik Yarışması" düzenlendi.

        Burdur ve ilçelerinden çok sayıda yetiştiricinin hayvanlarıyla katıldığı yarışma renkli görüntülere sahne oldu.

        Köy-Koop Genel Başkanı Yakup Yıldız, yarışma öncesinde yaptığı konuşmada, fuar kapsamında düzenlenen yarışmada en güzel teke, koç ve oğlakların yarışacağını söyledi. Burdur'un adını Türkiye'ye duyurmanın önemli olduğunu ifade eden Yıldız, yarışmayı gelecek yıl ulusal bazda düzenlemek istediklerini belirtti.

        Konuşmanın ardından hayvanlar, yetiştiricileriyle jüri üyelerinin karşısına çıktı.

        - En güzel teke "Sakar"

        Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Veteriner Fakültesi akademisyenlerinden oluşan jüri üyeleri, yarışmada hayvanların vücut ölçüleri, yaşları, boynuz yapısı, ırk özellikleri ve vücut uyumu kriterlerine göre seçimlerini gerçekleştirdi.

        Yapılan değerlendirme sonucunda en güzel teke yarışmasında yetiştirici Zafer Uysal'ın "Sakar" adlı tekesi birinci, Mustafa Özder'in tekesi ikinci, Ersin Al'ın tekesi üçüncü oldu. Merinos koç yarışmasında ise Halil Ekici'nin "Limuzin" adlı merinos ırkı koçu birinci, Mahmut Taş'ın koçu ikinci ve Ali İhsan Öztürk'ün koçu ise üçüncü oldu.

        En güzel oğlak yarışmasında ise Süllü Çavaş'ın "Ertuğrul" adlı oğlağı birinci olurken, Rıza Ongun'un oğlağı ikinci, Mehmet Altuntaş'ın oğlağı da üçüncü seçildi.

        Yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Burdur haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Burdur Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Burdur İlçeleri
        Tüm Burdur Haberleri
         Burdur

        Burdur

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa