Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HAKKARİ (AA) - Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki terör operasyonunda çok miktarda mühimmat, el yapımı patlayıcı ve yaşam malzemesi bulundu.

        Valilikten yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince terör örgütü PKK/KCK'nın faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi.

        Güvenlik güçlerinin, Şemdinli ilçesi Aktütün köyü Mehendi Vadisi bölgesinde PKK'lı teröristlere ait malzemeler bulunduğuna dair istihbarat üzerine operasyon başlattığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

        "20 Nisan günü Şemdinli ilçesi Aktütün köyü Mehendi Vadisi bölgesinde yapılan arama ve tarama faaliyeti neticesinde 3 mağara tespit edilmiştir. Mağaralarda yapılan arama faaliyetinde varile tuzaklanmış el yapımı patlayıcı, 8 kutu 12.7 mm doçka mühimmatı, 1 kutu 7.62 mm biksi mühimmatı, bir adet boş kalaşnikofa ait şarjör, 15 adet kalaşnikof mühimmatı, bir adet patlamamış el bombası, bir adet kanasa ait mühimmat, Mehendi Köprüsü istikametine döşenmiş muhtelif kablo, 2 uyku tulumu, bir battaniye, bir akü, 6 dolu benzin bidonu, 21 ayakkabı, 19 jeneratör, 10 yağmurluk ve çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirilmiştir."

        Açıklamada, el yapımı düzenek, kablo ve el bombasının usulüne uygun imha edildiği, konuyla ilgili soruşturmanın sürdüğü bilgisine yer verildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hakkari haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hakkari Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Hakkari İlçeleri
        Tüm Hakkari Haberleri
         Hakkari

        Hakkari

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa