Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AFYONKARAHİSAR (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'un "Evet diyenleri İzmir'den denize dökeceğiz" ifadelerine ilişkin, "Dedesi Mahmut Esat Bozkurt nasıl bir önerge vermiş biliyor musunuz Meclise? 'Bizim resmi dinimiz Hıristiyanlık olsun' diye... Bunlar 'hayır' diyor ve onun torunu da 'evetçileri' denize dökmek istiyor." dedi.

        Kent merkezindeki Derya Konferans Salonu'nda, esnaf odalarının üyeleriyle kahvaltıda bir araya gelen Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasının milletin tarihinde bir dönüm noktası olduğunu belirtti.

        Türkiye'nin 100, 200 yıllık tarihine bakıldığında halk oylamasının öneminin daha iyi anlaşılacağına değinen Eroğlu, mevcut anayasanın bir darbe anayasası olduğunu ve bu anayasa ile Türkiye'nin ilerleyemediğini bildirdi.

        Bakan Eroğlu, darbe anayasasının Türkiye'nin önünde engel olduğuna işaret ederek, şu değerlendirmede bulundu:

        "Hemen hemen bütün partiler, seçim programlarına, 'darbe anayasasını değiştirelim' diye yazmışlardır. Biz de AK Parti olarak seçim beyannamemizde, Türkiye'de sistemin değişmesi gerektiğini, mutlaka bir anayasa değişikliğinin şart olduğunu ifade ettik. Geçen dönemde katılımcı bir anlayışla bütün partileri davet ettik. Hatta AK Parti sayıca çok fazla olmasına rağmen kendilerine teklif ettik ama maalesef CHP caydı, anlaştığımız 60 civarındaki maddeyi dahi kabul etmedi. Neticede onlar vesayet sisteminin devamını istiyorlardı. Allah'a şükür 15 Temmuz pek çok insanın Türkiye'de uyanmasına vesile oldu. Sayın Devlet Bahçeli, 'mesele memleket meselesi ise gerisi teferruattır' diyerek bir açılım yaptı. Kendisine teşekkür ediyoruz."

        - CHP milletvekilinin sözleri

        Konuşmasında CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'un sözlerine tepki gösteren Veysel Eroğlu, şunları kaydetti:

        "Hayırcılar o kadar hırçınlaştıki; bakın bir densiz, 'evet diyenleri İzmir'de denize dökeceğiz' diyor. Ya İzmir'de düşmanı denize döken Afyonkarahisarlılardır. 25'i 26 Ağustos'a bağlayan gece kahraman ordumuz, aziz Atatürkle birlikte Şuhut'tan Kocatepe'ye yürüdü. 26 Ağustos sabahı, 'ordular ilk hedefiniz Akdeniz'dir' diyerek top atışlarıyla büyük taarruz başladı. 9 Eylül'de de düşmanı denize döktük. Bu insanlara baktığımız zaman hayret ettim. Dedesi Mahmut Esat Bozkurt nasıl bir önerge vermiş biliyor musunuz Meclise? 'Bizim resmi dinimiz Hristiyanlık olsun' diye... Bunlar 'hayır' diyor ve onun torunu da 'evetçileri' denize dökmek istiyor. 200 bin kişiyle İzmir'deydik. Cumhurbaşkanımız, başbakanımız oradaydı. 200 bin İzmirli dün onlara gereken cevabı İzmir'de verdi. 'Hayırcıların' safında olan kardeşlerim; mesele A, B ve C takımı değil. Galatasaray, Fenerbahçe Afjet Afyonspor meselesi değil. Bu mesele artık milli takım meselesi. Hep birlikte milli takımı tutacağız."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Afyonkarahisar İlçeleri
        Tüm Afyonkarahisar Haberleri
         Afyonkarahisar

        Afyonkarahisar

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa